Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχοινάς από Θεσσαλονίκη: Θα έχει εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Σχοινάς από Θεσσαλονίκη: Θα έχει εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού
"Θα είμαστε σε θέση μέχρι το τέλoς του καλοκαιριού, ίσως και λίγο νωρίτερα, να εμβολιάσουμε το 70% του γενικού πληθυσμού των Ευρωπαίων και πριν το καλοκαίρι όλους τους ηλικιωμένου", ανέφερε ο Μ. Σχοινάς

Απόλυτα μέσα στους στόχους του εμβολιαστικού της προγράμματος είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% του γενικού πληθυσμού των Ευρωπαίων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, από την Θεσσαλονίκη, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σερρών, Αλ. Χρυσάφη.
«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ποτέ κανένας δεν αγόρασε τόσα πολλά εμβόλια από τόσες πολλές εταιρίες για τόσο πολλούς ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, ο οποίος και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία πριν το καλοκαίρι σχετικά με το "πράσινο πιστοποιητικό".
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επικρίσεις που διατυπώνονται ως προς τη διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος, είπε πως «είναι επόμενο σε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αυτής της εμβέλειας να υπάρχουν κάποιες αρρυθμίες».
«Κυρίως στην αρχή του και κυρίως από μια από τις τέσσερις εταιρίες που έχουμε εγκρίνει τα εμβόλια τους, η οποία ξαφνικά ανακάλυψε ότι δεν μπόρεσε να συνδυάσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε με την ικανότητα της να παράγει τα εμβόλια», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Εξομαλύνεται η κατάσταση - Το ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει

«Αυτή η κατάσταση εξομαλύνεται με μια σειρά από μέτρα που πήραμε.
Είμαστε απόλυτα μέσα στους στόχους του εμβολιαστικού προγράμματος, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα έχουμε 300.000.000 δόσεις που θα έχουν ήδη διατεθεί στα οποία προστίθενται τα ήδη 60.000.000 που διατίθενται μέχρι τα τέλη Μαρτίου», σημείωσε.
Πρόσθεσε πως «θα είμαστε σε θέση μέχρι το τέλoς του καλοκαιριού, ίσως και λίγο νωρίτερα, να εμβολιάσουμε το 70% του γενικού πληθυσμού των Ευρωπαίων και πριν το καλοκαίρι όλους τους ηλικιωμένους.
Άρα ο θόρυβος είναι θόρυβος αλλά η ουσία είναι ότι το ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει και θα κριθεί στην τελική ανάπτυξη του όχι στην αρχική».
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας που μίλησε και για "λάθη", απάντησε ότι «στη Γερμανία, που ετοιμάζονται για εκλογές τον Σεπτέμβριο, οι πολιτικοί έχουν κάποιες τάσεις να συνδέουν τις πολιτικές και εκλογικές τους επιδιώξεις με την κατάσταση στην Ευρώπη».

Για το πιστοποιητικό

Σχετικά με το «πράσινο πιστοποιητικό» ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως «ήταν μια ιδέα που στην αρχή της δεν είχε πάρα πολλούς φίλους αλλά μέσα σε δυο μήνες καταφέραμε να την κάνουμε από μια ιδέα πρόταση και περιμένουμε σύντομα από πρόταση να γίνει απόφαση. Θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζουμε πριν το καλοκαίρι να έχουμε τη συμφωνία των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έτσι ώστε να μην χαθεί αυτό το ευρωπαϊκό καλοκαίρι».

Πρόταση της δημοτικής αρχής Σερρών να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης ο Σχοινάς

Για την πρόταση της δημοτικής αρχής να τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη, ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινά, στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Σερρών, Αλ. Χρυσάφης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Β. Καρτιτζόγλου.
«Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι απόλυτος σύμμαχος του Δήμου Σερρών. Εχει συνεισφέρει στους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής και στην προσπάθεια να ανοίξουμε ένα μόνιμο Γραφείο του Δήμου Σερρών στις Βρυξέλλες. Η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε έναν άνθρωπο που δίνει πολλά», ανέφερε ο δήμαρχος.
«Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση να παραστώ στην τελετή αδελφοποίησης και την πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να με ανακηρύξουν επίτιμο δημότη», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς.
Ακόμη, τον προσκάλεσαν να παραστεί στην τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής που θα γίνει στις 27 Ιουνίου, δυο μέρες πριν την επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών.
Σημειώνεται ότι η Κασσάνδρα είναι ο τόπος καταγωγής του Μ. Σχοινά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης