Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύκλοι της ΝΔ: Τα τεστ θα είναι δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ - Ο Λουράντος οραματίζεται τιμοκαταλόγους

Κύκλοι της ΝΔ: Τα τεστ θα είναι δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ - Ο Λουράντος οραματίζεται τιμοκαταλόγους
Ο κ. Λουράντος "οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού σε φαρμακεία", σημειώνουν πηγές της ΝΔ
Σχετικά Άρθρα

«Τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου», τονίζουν πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Όπως τονίζουν κύκλοι της ΝΔ, «ο κ. Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού σε φαρμακεία» και «καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο».
Τέλος, οι ίδιες πηγές της ΝΔ σημειώνουν ότι «επί της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου».

Δωρεάν rapid test

Σημειώνεται ότι χθες (19/3) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, τα οποία θα είναι άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία.
Ειδικότερα, από το τέλος Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.
Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας το Σάββατο 20/3 στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι «όπως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε τα rapid tests, έτσι η Ελλάδα θα είναι πάλι η πρώτη χώρα, ή από τις πρώτες χώρες, που θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνική των self tests, δηλαδή των τεστ που θα χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι πολίτες χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουν σε διαγνωστικό ή ιατρικό κέντρο, κι αυτό θα μας δώσει ένα τεράστιο εργαλείο για να μπορέσουμε να χειριστούμε την κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης