Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόταση Τσίπρα για μορατόριουμ μέχρι να εκτονωθεί η κρίση - Σε πανικό η κυβέρνηση

Πρόταση Τσίπρα για μορατόριουμ μέχρι να εκτονωθεί η κρίση - Σε πανικό η κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «συγκλονιστικές στιγμές» που βιώνουν οι υγειονομικοί, καθώς έρχονται στο «τεράστιο ηθικό δίλημμα» να επιλέγουν τους ανθρώπους που θα δώσουν την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους
Πρόταση για μορατόριουμ μέχρι να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση απηύθυνε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του στη Βουλή.
«Η κυβερνητική εκπρόσωπος μας είπε ότι οργανώθηκαν πάνω από 150 διαδηλώσεις. Εχω σας λέω ότι κάθε ημέρα έχουμε πάνω από 150 τέτοιου είδους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους στο ΜΕΤΡΟ. Σταματήστε να πετά τις ευθύνες που σας αναλογούν. Επιτέλους σοβαρευτείτε. Η χώρα περνά μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα είναι να αντιληφθείτε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή αντί να διχάζετε να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κυβέρνηση έχει παραλύσει

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την κατάσταση στο ΕΣΥ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία της χώρας -και κυρίως της Αττικής- βρίσκονται σε «δραματική κατάσταση»
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ μίλησε για «συγκλονιστικές στιγμές» που βιώνουν οι υγειονομικοί, καθώς έρχονται στο «τεράστιο ηθικό δίλημμα» να επιλέγουν τους ανθρώπους που θα δώσουν την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους.
«Φοβάμαι ότι ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι «δεν γνωρίζει τι κάνει», ότι «δεν έχει σχέδιο» και ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πανικού».
«Φοβάμαι ότι η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πριν ασκήσει κριτική, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση «να σοβαρευτεί».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων που ανέρχεται στους 600, αλλά και στο ποσοστό «θετικότητας» στα τεστ που έγιναν χτες, που φτάνει το 12,3% και είναι το «μεγαλύτερο από την αρχή της πανδημίας».
«Το κρίσιμο θέμα είναι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι οριακή.
Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίθεση για την «ειδική άδεια» στον Άδωνη Γεωργιάδη

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην «ειδική άδεια» που χορήγηθηκε για τη βάπτιση όπου νονός ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στα ορθογραφικά λάθη του συγκεκριμένου χαρτιού, επισημαίνοντας ότι «γράφτηκε στο πόδι» και ζήτησε από την κυβέρνηση ν’ απαντήσει αν είναι αληθινό ή πλαστό.
«Αν είναι αληθές, να μας δείξετε και πόσες άλλες τέτοιες βεβαιώσεις έχετε δώσει, παραβιάζοντας τους νόμους που εσείς ψηφίζετε.
Αν είναι πλαστό οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει τώρα την παραίτησή του», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα δημοσιεύματα και τα tweets που σύμφωνα με αυτά ο κ. Γεωργιάδης βάπτισε το παιδί του προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής.
«Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάπτισε το παιδί μιας Ανεξάρτητης Αρχής, του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις.
Αν ισχύει, αν δεν ισχύει να το διαψεύσει.
Αν ισχύει θα κληθεί ο εν λόγω πρόεδρος να ελέγξει και να είναι αδέκαστος με την υπηρεσία του κουμπάρο του», είπε και έκανε γνωστή άρθρο από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικά που το απαγορεύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης