Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκαλυπτική έρευνα: Πώς βλέπουν οι πολίτες την Αστυνομία μετά τη Νέα Σμύρνη – Που επιρρίπτουν ευθύνες για τα επεισόδια

Αποκαλυπτική έρευνα: Πώς βλέπουν οι πολίτες την Αστυνομία μετά τη Νέα Σμύρνη – Που επιρρίπτουν ευθύνες για τα επεισόδια
Μεγάλη πανελλαδική έρευνα της Prorata για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, τη στάση της Αστυνομίας αλλά και τις ευθύνες των κομμάτων
Σχετικά Άρθρα

Πανελλαδικής κάλυψης έρευνα διεξήγαγε η Prorata επιχειρώντας να ανιχνεύσει τη στάση την κοινής γνώμης απέναντι σε ζητήματα επικαιρότητας, εστιάζοντας στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης αλλά και σε όλες τις σχετικές διαστάσεις του θέματος.
Η πλειονότητα των πολιτών (61%) εκτιμάει ότι η ΕΛΑΣ ασκεί υπερβολική βία σε σχέση με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, το 25% αναλογική, ενώ το 13% πιο ήπια απ’ ότι θα αντιστοιχούσε στις καταστάσεις.
Το 8% διατηρεί την άποψη ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της χειρότερα σε σχέση με την αστυνομία των περισσότερων χωρών της ΕΕ και το 29% το ίδιο καλά.
Αντίθετα, το 44% πιστεύει ότι η ελληνική αστυνομία κάνει τη δουλειά της χειρότερα συγκριτικά με την αστυνομία των περισσότερων χωρών της ΕΕ και το 14% το ίδιο άσχημα.
Στην έρευνα τίθεται και το ερώτημα για τις ευθύνες των κομμάτων στα επεισόδια, που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ερωτηθέντες αποδίδουν ευθύνες τόσο στο κυβερνόν κόμμα, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.


police_b.JPG
police_1.JPG

Επίσης το 67% δεν εμπιστεύεται τις εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου της ΕΛΑΣ για την εξέταση περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, το 30 % τις εμπιστεύεται και το 3% δεν έχει άποψη ή επιλέγει να μην τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ποιος ευθύνεται για τη Νέα Σμύρνη

Όσον αφορά στα σοβαρά επεισόδια της 9ης Μαρτίου στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, το 53% δηλώνει ότι την αποκλειστική ή κύρια ευθύνη φέρει η Ελληνική Αστυνομία, το 44% ότι την αποκλειστική ή κύρια ευθύνη φέρουν οι διαδηλωτές, ενώ το 3% επιλέγει να μην τοποθετηθεί.
nea_smyrni.JPG

Οι ευθύνες των κομμάτων

Για το τεταμένο κλίμα του τελευταίου διαστήματος, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης επιρρίπτεται στη ΝΔ, καθώς το 60% δηλώνει πως το τελευταίο φέρει σχετική ευθύνη σε «μεγάλο» ή «απόλυτο» βαθμό.
Αντίστοιχα, το 58% δηλώνει ότι «μεγάλη» ή «απόλυτη» ευθύνη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, στο οποίο επιρρίπτονται «μεγάλες» ή «απόλυτες» ευθύνες από το 40% των ερωτηθέντων. Τέλος, το κόμμα στο οποίο επιρρίπτεται το μικρότερο μερίδιο ευθύνης είναι το Κίνημα Αλλαγής.

kommata.JPG
kommata_b.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης