Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε

Γεννηματά: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε
"Όχι lockdown ακορντεόν, αλλά να ανοίγουμε περιοχές με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία", ανέφερε η Φ. Γεννηματά

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε. Αν είναι καλύτερος ο κόσμος του κλομπ ή ο κόσμος της κουκούλας. Αρνούμαστε κατηγορηματικά. Υπάρχει άλλος δρόμος που τον έχουμε ζήσει με τη Δημοκρατική Παράταξη, τότε που η χώρα ευημερούσε, με αλληλεγγύη, με δημοκρατία, με ελευθερία με σεβασμό των πολιτών και των δικαιωμάτων τους», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ ανέφερε πως «είναι επιλογή της κυβέρνησης, στην οποία ανταποκρίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση με όξυνση, πόλωση και διχασμό. Είναι μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση. Εξυπηρετείται όμως και η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει να προτείνει απολύτως τίποτα για τα πολύ μεγάλα προβλήματα της χώρας, αυτά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα παίζουν με τη φωτιά».
Κατά την ίδια, «αυτή η όξυνση, η πόλωση και ο διχασμός μπορούν καταστρέψουν τη χώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Έκανα μία παρέμβαση την περασμένη Τρίτη καυτηριάζοντας αυτή την επιλογή της κυβέρνησης. Αυτός ο αυταρχισμός, το δόγμα νόμος και τάξη, η αχρείαστη βία από πλευράς αστυνομίας που προφανώς έχουν συγκεκριμένες εντολές. Γιατί οι αστυνομικοί εκτελούν ενεργούν πάντα κατόπιν εντολών και κατευθύνσεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, που απέτυχε να αντιμετωπίσει την πανδημία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία έχει επιλέξει την κόντρα και την όξυνση και στην κόντρα αυτή ανταποκρίνεται και η αξιωματική αντιπολίτευση».

Για Τσίπρα

Η κ. Γεννηματά σχολιάζοντας τη στάση του Α. Τσίπρα στη Βουλή, τη χαρακτήρισε υποκριτική απολύτως.
«Είναι δυνατόν να συνεργάζεται τόσα χρόνια με τον κ. Καμμένο, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διακινούσε όλα αυτά και κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη και τώρα κάνει ότι δεν θυμάται πως ήταν αγκαλιά, χέρι, χέρι μέχρι πριν από ένα χρόνο. Και τώρα βγαίνει και λέει σαν να έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός, ότι ο κ. Καμμένος, ο κυβερνητικός συνεταίρος του, τα έλεγε όλα αυτά; Οι δύο που μιλούσαν χθες στη Βουλή παρότι τους παρακάλεσα, έκανα έκκληση να μην γίνει αυτή η συζήτηση και να την μετατρέψουν σε ενημέρωση – συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση και να την εκτονώσουμε, επέλεξαν να πάνε να κονταροχτυπηθούν. Και ήταν οι δύο ακριβώς, που προκάλεσαν το 1989, αυτή τη διχόνοια, αυτή την πόλωση, αυτοί έβαλαν στο στόχαστρο τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη δημοκρατική παράταξη. Τα αφήσαμε όλα αυτά πίσω και πρωτοστατήσαμε στο ΠΑΣΟΚ για να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω. Και έρχονται και μας κουνάνε το δάχτυλο; Επιτέλους λίγο ντροπή, ας σεβαστούν την κατάσταση που βρίσκεται ο ελληνικός λαός που θέλει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης

Αποτυχημένη χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπενθυμίζοντας ότι «το λέγαμε από την αρχή ότι το lockdown ακορντεόν θα έχει καταστροφικές συνέπειες και για την οικονομία και —για την κοινωνία».
Επανέλαβε ότι έχει ζητήσει εδώ και περίπου ένα μήνα να υπάρξει προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή, «γιατί χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα την πανδημία», αλλά και πως έχει «προτείνει εδώ και πολλούς μήνες να προχωρήσουμε στο ασφαλές άνοιγμα. Όχι lockdown ακορντεόν, αλλά να ανοίγουμε περιοχές με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τους πολύ μεγάλους

«Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τους πολύ μεγάλους και τους πολύ λίγους. Άφησε τις τράπεζες ασύδοτες να στηρίζουν μόνο τους καλούς , μεγάλους πελάτες και δεν έχει φτάσει η ρευστότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι στενάζουν. Πνίγονται οι άνθρωποι αυτοί και αντί να τους δώσει σωσίβιο, τους κρατά απλώς το κεφάλι έξω από το νερό», σημείωσε η κ. Γεννηματά.
Κατά την ίδια , «σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετείται η ιδεοληψία της κυβέρνησης να εξαφανιστούν από την ελληνική οικονομία μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση πλέον γιατί γίνονται όλα αυτά, γιατί είναι κουτσουρεμένα τα μέτρα γιατί δεν δίνονται χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ρευστότητα δεν έφτασε ποτέ σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Από την τελευταία επιστρεπτέα προκαταβολή το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έμεινε εκτός. Αυξάνει τώρα το ποσοστό που είναι ενίσχυση και δεν είναι δάνειο αλλά πάλι περιορισμένα, πάλι δεν είναι αυτό που θα έπρεπε».
Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει «γενναία ρύθμιση και στους συνεπείς που θα ανταποκρίνονται στην ρύθμιση, πρέπει να υπάρξει σοβαρό κούρεμα. Διαφορετικά μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά και σταματήσει η αναστολή, τότε θα έχουμε πολλά λουκέτα γιατί κανείς δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης