Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ακραία πόλωση στη σκιά της βίας στη Ν. Σμύρνη - Αλλάζει την ατζέντα ο Μητσοτάκης, σκληρή στάση Τσίπρα

Ακραία πόλωση στη σκιά της βίας στη Ν. Σμύρνη - Αλλάζει την ατζέντα ο Μητσοτάκης, σκληρή στάση Τσίπρα
Η αντιπολίτευση κατηγορεί Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνουν ένα διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό σκηνικό
Σχετικά Άρθρα
Σε ακραία πόλωση οδηγείται το πολιτικό σκηνικό στη σκιά των άγριων επεισοδίων και της ακραίας αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, με την αντιπαράθεση να εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί την Παρασκευή 12/3 στη Βουλή όπου Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα εν μέσω αυξημένης κοινωνικής δυσαρέσκειας στα πεδία της οικονομίας, της πανδημίας και της αστυνομικής βίας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση και ότι επενδύει πολιτικά στις πλατείες των «νεο-αγανακτισμένων». 
Άλλωστε η παρέμβαση του πρωθυπουργού πριν τη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη, στην οποία «έδειξε» τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο ακόμη και για τη διασπορά του κορωνοϊού, αποκάλυψε τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Ακολούθησε η δήλωση του πρωθυπουργού μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού στο ίδιο μήκος κύματος.
Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό, εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», ενώ χαρακτηρίζει διχαστικό το μήνυμα του πρωθυπουργού και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο Μητσοτάκης απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας.
Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία.
Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων:
Τον διχασμό».
Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνουν ένα διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό σκηνικό, εν όψει μίας πιθανής πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης.


Πελώνη: Ο Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση

Δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη έκανε λόγο για θλιβερές και διχαστικές εικόνες, αναφέροντας πως συνιστούν ασέβεια για όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη της πανδημίας στα νοσοκομεία.
Η κα.Πελώνη επιτέθηκε στον κ.Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3%.
Τα συνθήματα του θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011.
Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις» υπογράμμισε η κα.Πελώνη, η οποία απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι ακόμα δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και για να καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη.

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνική αναταραχή

Ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα της αριστεράς επέρριψε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος αφενός στα χθεσινά βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και αφετέρου στο έκρυθμο κλίμα των τελευταίων ημερών.
«Αυτά που είδαμε εχθές αλλά και την Κυριακή έχουν να κάνουν με ένα υπόβαθρο που καιρό τώρα καλλιεργείται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με αφορμή τον Κουφοντίνα έχουν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση.
Πρέπει να απομονωθούν πολιτικά αυτά τα γεγονότα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Προσπάθησε η αξιωματική αντιπολίτευση με το ζήτημα ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για έντεκα δολοφονίες, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και πορείες και να δημιουργεί αναταραχή το τελευταίο διάστημα.
Τα χθεσινά γεγονότα πρέπει να τα καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Πέτσας.

Αχτσιόγλου: Υποκριτικό ο Μητσοτάκης να καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Τη θέση πως είναι υποκριτικό ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να καλεί σε αυτοσυγκράτηση και την επόμενη στιγμή να εμφανίζονται αστυνομικοί που ουρλιάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε» και να ακολουθούν πράξεις ακραίας αστυνομικής βίας διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Η γενικευμένη αυθαιρεσία θυλάκων της αστυνομίας, με ακραία βία και αυταρχισμό απέναντι στους πολίτες, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.
Δεκάδες βίντεο από χθες το βράδυ επιβεβαιώνουν τη βαρβαρότητα: ξυλοκοπούν μία νεαρή κοπέλα η οποία απλώς πήγε να δει τι συμβαίνει, χτυπούν έναν νεαρό, οι επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ φωνάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm η κα.Αχτσιόγλου, η οποία σχετικά με την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, τόνισε ότι «η βία δεν απαντιέται με βία, αυτό είναι το μόνο βέβαιο, οτιδήποτε άλλο δεν είναι υπό συζήτηση» και ότι η αποκλειστική θέση του ΣΥΡΙΖΑ επ’ αυτού είναι η απερίφραστη καταδίκη.
Από τη ΝΔ εκπορεύεται η αύξηση της αστυνομικής βίας
Η κα. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η ακραία αστυνομική βία του τελευταίου ενάμιση χρόνου δεν είναι διαχρονικό φαινόμενο.
«Η ίδια η Διεθνής Αμνηστία μιλά για δραματική αύξηση της αστυνομικής βίας στη χώρα.
Το ζήτημα είναι αν αυτή εκπορεύεται από κυβερνητική εντολή και καλύπτεται εκ των υστέρων ή όχι.
Στην περίπτωση της ΝΔ και εκπορεύεται και καλύπτεται.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δίνει αυτή την εντολή και εν συνεχεία καλύπτεται από τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη.
Θυμάστε το περίφημο «τα χέρια μας είναι επιτέλους λυμένα» που είπε αρχισυνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Χρυσοχοΐδη;
Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αν δεν παρείχε κάλυψη, θα ήταν να παραιτήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χαρακτήρισε «θρασεία και παραληρηματική» τη γραμμή της κυβερνητικής εκπροσώπου, που επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και την εξάπλωση του κορονοϊού, «ο μόνος που υποκινεί την οργή των πολιτών είναι ο κ. Μητσοτάκης».

ΚΙΝΑΛ: Μητσοτάκης και Τσίπρας στήνουν το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης

Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το κλίμα έντασης των τελευταίων ημερών εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ότι διαμορφώνουν το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης.
«Είχαμε επισημάνει με την χθεσινή παρέμβαση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, ότι Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη φωτιά, καλλιεργώντας συνειδητά μια επικίνδυνη όξυνση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Δυστυχώς αυθημερόν επαληθευτήκαμε.
Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει την έξαρση της πανδημίας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βυθίζονται στην αβεβαιότητα, η πολιτική ζωή φαντάζει εγκλωβισμένη σε ένα συγκρουσιακό τεχνητό δίπολο.
Από την μια η υπέρμετρη βία της αστυνομίας, από την άλλη ενέργειες που πυροδοτούν και προσφέρουν έδαφος σε αυτούς που επιδιώκουν την αναταραχή και την αναπαραγωγή της βίας.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης.
Ο ένας γιατί αποδεικνύεται αδύναμος και αναποτελεσματικός να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση.
Ο άλλος γιατί επιχειρεί και πάλι να καλύψει την απουσία πολιτικής, με την όξυνση και τον λαϊκισμό.
Η κοινωνία όμως που δοκιμάζεται περιμένει απαντήσεις στα προβλήματα της» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Στη Βουλή τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης

Η αντιπαράθεση των κομμάτων για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, μεταφέρθηκε σήμερα και στη Βουλή, σε μία... πρόβα τζενεράλε για τη μεγάλη μάχη της Παρασκευής.
«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Όπως καταδικάσαμε το περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη, έτσι θα πρέπει να το κάνουμε και με τη δολοφονική επίθεση στο νεαρό αστυνομικό», είπε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε με νόημα: «τα χθεσινά επεισόδια ήταν προαποφασισμένη προφητεία γιατί υπήρξαν δηλώσεις κομμάτων που προετοίμασαν το κλίμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε fake news για τo σπασμένο φανάρι στη Πανόρμου! Υιοθετείτε το βίντεο; Δεν έχω κάποιον να λέει ναι κάναμε ένα λάθος».
«Απόλυτη καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό! Στήριξη των έντιμων, είμαστε αντίθετοι στη χρήση βίας. Καθαρές κουβέντες, η βία παράγει βία», είπε ο Χρ. Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση παρέχει στήριξη σε τρομοκράτες και προβοκάτορες».
«Αστυνομικός δέχθηκε δολοφονικού τύπου επίθεση από μπαχαλάκηδες! Υπάρχουν υπεύθυνοι…», είπε ο Μ. Κατρίνης του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως πυροδοτούν το κοινωνικό κλίμα. « Το κλίμα είναι διχαστικό και τους θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους», κατέληξε.
«Ο τραυματισμός του αστυνομικού είναι απαράδεκτος αλλά δεν δικαιώνει τις κυβερνητικές επιλογές», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ με τον Κρ. Αρσένη του Μέρα25 να χαρακτηρίζει δυσάρεστο το ξυλοδαρμό του αστυνομικού και να του εύχεται περαστικά.
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό που γλίτωσε από θαύμα. Καλή και κακή βία δεν υπάρχει, η βία πολιτών είναι καλή; Την καταδικάζουμε», είπε ο Κ. Χήτας από την Ελληνική Λύση, η οποία επίσης καλεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθούν και να μην τροφοδοτούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης