Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος για Νέα Σμύρνη: Να αποπέμψει άμεσα τον Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ο Μητσοτάκης

Ηλιόπουλος για Νέα Σμύρνη: Να αποπέμψει άμεσα τον Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ο Μητσοτάκης
Η αστυνομία βία στη Νέα Σμύρνη συνδέεται με την αποτυχία στην πανδημία είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Να αποπέμψει άμεσα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη αλλά και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Οι χθεσινές εικόνες ακραίας αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, εκφράζουν την πλήρη αποτυχία του αυταρχικού δόγματος με το οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία.
Σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες πολιτών, με τη δήλωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, η ένταση ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί πήγαν να επιβάλουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με παιδιά που απλά καθόταν σε ένα παγκάκι στην πλατεία.
Η γυναίκα στην οποία πήγαν να επιβάλουν το πρόστιμο, ενώ είχε κανονικά το sms και τα χαρτιά της, διαμαρτυρήθηκε, το κλίμα από την πλευρά της αστυνομίας οξύνθηκε και φτάσαμε σε αυτές τις εικόνες που είδαμε όλοι και προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ηλιόπουλος.

Κατηγορούν τους πολίτες

«Από την πρώτη στιγμή, η ΝΔ αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και ακολουθεί τη λογική: εμείς ως κυβέρνηση τα έχουμε κάνει όλα καλά και για την έξαρση της πανδημίας φταίνε οι πολίτες που είναι απείθαρχοι.
Με βάση αυτό, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να παίρνει περιοριστικά μέτρα και να εφαρμόζει μια πολιτική αυταρχισμού και καταστολής» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος διερωτήθηκε «αν ένας αστυνομικός λειτουργεί έτσι σε μία πλατεία μέρα-μεσημέρι, ενώ τον μαγνητοσκοπούν με κάμερες, τι μπορεί να κάνει σε μία μεριά της πόλης που δεν έχει τόσο κόσμο και κάμερες να τον καταγράψουν».

Επιτρέπει την ανοχή η κυβέρνηση

«Την ανοχή σε τέτοια περιστατικά την καλλιεργεί η ίδια η κυβέρνηση και όταν - ξεκινώντας από το περιστατικό στο σπίτι του κ. Ινδαρέ - φτάνουμε εδώ, είναι σαφές πλέον πως αυτή η υπέρμετρη βία είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι απλά ανίκανος - όπως φάνηκε με την απόδραση του Χρήστου Παππά - είναι πλέον ξεκάθαρα επικίνδυνος για τη Δημοκρατία» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος σχετικά με την πορεία της επιδημίας, υποστήριξε ότι «έχουμε μπροστά μας έναν πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο μήνα για την Αττική με το σύστημα υγείας να είναι πλέον σε οριακό σημείο».
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ.Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα, άμεσα, να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης