Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη για Νέα Σμύρνη: Τα γεγονότα διερευνώνται – Ο Τσίπρας επδιώκει όξυνση

Πελώνη για Νέα Σμύρνη: Τα γεγονότα διερευνώνται – Ο Τσίπρας επδιώκει όξυνση
Κυριαρχούν οι μεταλλάξεις, έως τέλη Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διερευνώνται διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε ότι οι εικόνες αυτές τους ενόχλησαν όλους.
Η κα.Πελώνη επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει όξυνση και πλατείες αγανακτισμένων, αναφέροντας πως τα τρικάκια νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τυπώθηκαν σε 10 λεπτά.
«Υπάρχει τοποθέτηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη.
Οι καταγγελίες διερευνώνται και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» ανέφερε η κα.Πελώνη, επισημαίνοντας ότι «το βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό ενός εκ των συλληφθέντων δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση».
«Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος.
Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά, υπάρχει περιστατικό που διερευνάται και πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει στην τήρηση των μέτρων και να αποφασίσει σε ποια πλευρά της ρητορικής είναι.

Εξαιρετικά επιβαρυμένη η επιδημιολογική κατάσταση

Αναφερόμενη στην επιδημία, η κα.Πελώνη υποστήριξε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη ενώ ερωτηθείσα για το πότε θα γνωρίζουμε αν το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 22 Μαρτίου, είπε ότι «προσβλέπουμε να ανοίξει πριν το τέλος Μαρτίου, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες», αναφέροντας πως ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν και όλα τα σχολεία πριν το τέλος του μήνα.
«Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας.
Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών.
Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20-60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα», τόνισε η κα. Πελώνη, υποστηρίζοντας ότι για αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος.
«Αποδεικνύεται όμως για άλλη μία φορά ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες», υπογράμμισε η κα.Πελώνη.

Κυριαρχούν οι μεταλλάξεις

«Φαίνεται μάλιστα ότι η προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας της κούρασης όλων μας αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων που συνολικά έφθασαν το 60-70 % των νέων κρουσμάτων ενώ στην Αττική και την Κρήτη προσέγγισαν το 90%.
Εκτιμάται έτσι ότι έχουμε ακόμη δύσκολες ημέρες μπροστά μας.
Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του Μαραθώνιου και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών.
Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο.
Ας μην ξεχνάμε τι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού» είπε η κα.Πελώνη, η οποία τόνισε όσον αφορά τους εμβολιασμούς ότι η Ελλάδα είναι έκτη στην Ευρώπη όσον αφορά το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά 100 χιλιάδες και 8η σε πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση.
«Έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί - πολλοί από τους οποίους αφορούν τη δεύτερη δόση - και μέχρι το τέλος Μαρτίου, κοντά στις 25 Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας.
Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των ραντεβού για την ομάδα των συμπολιτών μας με νοσήματα πολύ αυξημένου κινδύνου νόσησης από Covid-19.
Ταυτόχρονα, καθώς αναμένονται αυξημένες παραλαβές εμβολίων εντός του Απριλίου εκτιμάται πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών» είπε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης