Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Σύνταγμα ο Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα - Κικίλιας: Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις

Στο Σύνταγμα ο Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα - Κικίλιας: Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις
«Εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική», τόνισε ο Β. Κικίλιας

Στην πλατεία Συντάγματος, όπου Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους, βρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού που καταγράφονται και στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστεί η πίεση που υπάρχει στην Αττική.
Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, υπάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες.
«Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο» το οποίο όπως είπε «δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.
«Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».
Κάνοντας αναφορά στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι είναι παντού και κάνουν τεστ στους πολίτες με προσωπικό που διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, ώστε τα τεστ να διενεργούνται με ασφάλεια.
«Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε τείχος ανοσίας και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας», σημείωσε.
kikilias-sxoinas.JPG
Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, όμως «κάνει ένα θαύμα και οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει. Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ότι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρήματα της», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο κ. Σχοινάς παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ, τονίζοντας πως η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά «είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».
Ακόμη, ο κ. Σχοινάς, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι «η μάχη κατά της Covid-19 δίνεται σε όλα τα μέτωπα με ελληνική υπογραφή και ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση».

sxoinas.JPG
Αρκουμανέας: Οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία

«Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τώρα ξέρουμε πόσο πολύ βοήθησαν οι κινητές αυτές ομάδες στα τεστ και στους εμβολιασμούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Πρόσθεσε ότι «σε αυτό τον ένα χρόνο, οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία».
sxoinas-kikilias-arkoymaneas.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης