Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ στην Ευρωβουλή: Στήνεται πρόβα πολέμου με τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Defender Europe 21»

ΚΚΕ στην Ευρωβουλή: Στήνεται πρόβα πολέμου με τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Defender Europe 21»
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, κατέθεσε ερώτηση στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης

Για πρόβα πολέμου, η οποία «στήνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και τις ευθύνες της ΕΕ» κάνει λόγο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, μέσω ερώτησης που κατέθεσε στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης.

«Αυτή η τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική άσκηση “πατάει” πάνω στην υποδομή με στρατιωτικές βάσεις και δυνάμεις που εγκαθίστανται στην Ελλάδα και καλύπτει όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Μετατρέπεται έτσι η χώρα σε ορμητήριο υλοποίησης ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στη βάση της στρατηγικής συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κύρωσε η κυβέρνηση ΝΔ και τώρα βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και επέκτασης σε μια ευρύτερη περιοχή που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί», ανέφερε ο Κώστας Παπαδάκης.
Οπως πρόσθεσε στη συνέχεια, «ως σκοπός άλλωστε της άσκησης “Defender Europe 21” θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής. Ταυτόχρονα οξύνεται η αντιπαράθεση αυτών των δυνάμεων με την Κίνα η οποία επιδιώκει την περαιτέρω διείσδυσή της στην Ευρώπη.
Η εν λόγω ΝΑΤΟϊκη άσκηση πραγματοποιείται μάλιστα αμέσως μετά και τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία από την κυβέρνηση Biden, κι ενώ έχουν ήδη διαψευστεί όλοι εκείνοι σε Ελλάδα και ΕΕ οι οποίοι προσδοκούσαν “αλλαγή πλεύσης” της Αμερικανικής διακυβέρνησης και καλλιεργούσαν απατηλές προσδοκίες από την κυβερνητική εναλλαγή στις ΗΠΑ».
Μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ σημειώνει πως «με όλες αυτές τις εξελίξεις βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενώ τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησής της θα πληρώσουν ο ελληνικός όπως και οι άλλοι λαοί», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Βάσει αυτών ο κ. Παπαδάκης υπέβαλε στον Ύπατο Εκπρόσωπο/ Αντιπρόεδρο της ΕΕ τα εξής ερωτήματα:

Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος σχετικά με:

Το γεγονός ότι τέτοιες στρατιωτικές κινήσεις από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ με την εμπλοκή και της ΕΕ έχουν γίνει αντικείμενο ανοιχτών προειδοποιήσεων από τη Ρωσία και το Ιράν ότι σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των κρατών τους θα πλήξουν ΝΑΤΟϊκούς στόχους, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάφλεξης στην περιοχή, πράγμα που θα το πληρώσουν βαρύτατα ο ελληνικός και οι γείτονες λαοί;
Ποιες ακριβώς και πότε προγραμματίζονται ανάλογες επικίνδυνες στρατιωτικές ασκήσεις κι αποστολές το επόμενο διάστημα από την Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ, με βάση την ανάπτυξη των στρατιωτικών σχηματισμών της PESCO και του λεγόμενου «Μηχανισμού της ΕΕ για την Ειρήνη»;

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης