Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Covid free οι ιδιωτικές κλινικές

Τσίπρας: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Covid free οι ιδιωτικές κλινικές
Πολύ κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως είναι δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε πως την ίδια στιγμή οι ιδιωτικές κλινικές είναι covid free.
«Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και η κατάσταση στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής, είναι για άλλη μια φορά δραματική κι αυτή τη φορά δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προετοιμασία και σχέδιο» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και συνομίλησε με εργαζόμενους υγειονομικούς
«Είχα επισημάνει από τις αρχές Ιανουαρίου, με την επίσκεψή μου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κίνδυνο να γίνει και στην Αττική κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, να φτάσουν δηλαδή τα νοσοκομεία της Αττικής στο κόκκινο.
Είχα ζητήσει σύγκληση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου.
Αγνοήθηκα» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Απολύτως αποτυχημένο lockdown

«Για τρεις μήνες η κυβέρνηση μας έβαλε σε μια νέα απολύτως αποτυχημένη και ατελέσφορη καραντίνα και δεν φρόντισε να έχει το παραμικρό σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδίως, αλλά και την ενίσχυση των νοσοκομείων που σήμερα για άλλη μια φορά όχι μόνο βρίσκονται στο κόκκινο, αλλά και με ένα έμψυχο δυναμικό που τα έχει δώσει όλα και είναι βαθύτατα κουρασμένο και απογοητευμένο.
Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι γνωστές, όπως γνωστή σε όλους είναι και η ηρωική προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να κρατήσουν όρθιο το σύστημα.
Η κυβέρνηση όμως όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά ούτε έχει δώσει και μια ηθική στήριξη, μια ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση αυτής της προσπάθειας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο δεν μπορεί να υποτιμά ότι πέραν των περιστατικών Covid υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες ασθένειες».

Μητσοτάκης και Κικίλιας δεν θέλουν να ενοχλήσουν τις ιδιωτικές μονάδες

«Η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων στην Αθήνα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία Covid και αυτό γιατί ο υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός επιμένουν να μη θέλουν να ενοχλήσουν τους ιδιώτες ιδιοκτήτες μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτικών μονάδων.
Οι ιδιωτικές κλινικές μένουν Covid-free, δεν λερώνουν τα χέρια τους, ενώ η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή για να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη ανάγκη.
Χρειάζεται ορθολογική διαχείριση των νοσοκομειακών μονάδων των ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών μονάδων, ώστε σε συνέργεια με το ΕΣΥ να μπορούν να διοχετεύονται και Covid περιστατικά για να μείνουν ανοικτές κρίσιμες κλινικές, να λειτουργήσουν χειρουργεία» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Κρίσιμες εβδομάδες

Ο κ.Τσίπρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες γα την Αττική.
«Κι αν δεν έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας» είπε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την υπέρτατη αξία που είναι η ζωή και να δώσουμε τη μάχη για την ενίσχυση των γιατρών και νοσηλευτών και τη μάχη για ένα νέο ΕΣΥ που θα είναι δίπλα στον πολίτη με αξιοπιστία και με υψηλής ποιότητας παροχή φροντίδας υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης