Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυστοκία του Μαξίμου να βρει τον αντί - Πέτσα

Δυστοκία του Μαξίμου να βρει τον αντί - Πέτσα

Αλλαγές σε όλο το επικοινωνιακό τμήμα θέλει να κάνει ο Πρωθυπουργός

Σχετικά Άρθρα

Δυσαναπλήρωτο, ως τώρα, είναι το κενό που έχει αφήσει ο Στέλιος Πέτσας στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης καθώς, είναι κοινή πεποίθηση των στελεχών της ΝΔ ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει μπορέσει να «γεμίσει τα παπούτσια» του.
Η πρόσφατη παραίτηση Ταραντίλη έφερε στο προσκήνιο την δυστοκία του Πρωθυπουργού να ορίσει έναν δυνατό παίχτη στην επικοινωνία που να συνδυάζει τις γνώσεις στα οικονομικά, να είναι ιδιαίτερα εύστοχος στον σχολιασμό κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, παράλληλα, να διατηρεί σχέσεις με τα μεγάλα ΜΜΕ.
Υπήρξαν πολλές προτάσεις αλλά έχουν απορριφθεί.

Δύσκολη η αποστολή Πέτσα από την αρχή της κυβέρνησης

Βάσει αυτών των χαρακτηριστικών ο κ. Πέτσας, υφυπουργός Εσωτερικών πλέον, ήταν ένας πετυχημένος κυβερνητικός εκπρόσωπος που επί ημερών του πέρασαν δύσκολα νομοθετήματα στη Βουλή, διαδραματίστηκαν δύσκολες εξελίξεις για την κυβέρνηση και αποκρούστηκαν με επιτυχία σκληρές επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμίζουμε τα ζητήματα της πανδημίας, της συνολικής οικονομικής στήριξης στην κοινωνία, την καμπάνια ενημέρωσης Μένουμε Σπίτι, τα ελληνοτουρκικά και πολλά άλλα.
Όπως, επίσης, ο κ. Πέτσας ήταν χαλκέντερος και μπόρεσε να αντέξει τις δύσκολες σχέσεις που έχει η συγκατοίκηση στο Μαξίμου με άλλα επιτελικά στελέχη, τα οποία πολλές φορές επικάλυπταν ή και «άδειαζαν» με τις δηλώσεις τους την γραμμή του κυβερνητικού εκπροσώπου. Κάτι που δεν μπορούσε, εκ του αποτελέσματος ο κ. Ταραντίλης.

Δύσκολη η αντικατάσταση Πέτσα

Ωστόσο, ο κ. Πέτσας στον προηγούμενο ανασχηματισμό αξιοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η νέα θέση του θα βοηθήσει σημαντικά τον ίδιο στην προσπάθειά του να εκλεγεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία ως βουλευτής Ανατολικής Αττικής.
Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό οι σχέσεις του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολλούς δημάρχους ήταν εξαιρετικά φιλική και εποικοδομητική.
Εν τούτοις, το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον κ. Πέτσα δεν κατάφερε να επανδρώσει αποτελεσματικά το επικοινωνιακό επιτελείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπήρξαν αρνήσεις από τα δημοσιογραφικά στελέχη καθώς μία τέτοια θέση ενέχει πολλούς κινδύνους για ένα μη πολιτικό στέλεχος.
Εξετάστηκαν και άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ του κ. Σκέρτσου ο οποίος, όμως, ήταν καλύτερος στην οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων όπως η εθνική στρατηγική για τον εμβολιασμό στη χώρα.

Τα χαρακτηριστικά για το νέο εκπρόσωπο

Η περίπτωση της κ. Πελώνη δεν είναι κακή.
Μπορεί να μην έχει τις γνώσεις του κ. Πέτσα στα οικονομικά ζητήματα – το οποίο είναι το απόλυτο must πλέον για τέτοιες θέσεις- ωστόσο, όποτε της έχει ζητηθεί, έχει ανταποκριθεί.
Πολλοί, ωστόσο, την κατηγορούν για προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο, άλλωστε, βρέθηκε πριν λίγα χρόνια.
Οι ίδιοι λένε ότι μετά τον πρωινό καφέ, το συγκεκριμένο συγκρότημα γνωρίζει πρώτο τι διημείφθη εκεί.
Προς το παρόν, η κ. Πελώνη απολαμβάνει μία στήριξη από το Μαξίμου, ωστόσο, στην θέση αυτή ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει ένα πιο ολοκληρωμένο στέλεχος που να έχει και άμεσες πολιτικές αναφορές.
Και κυρίως, να έχει σχέσεις με όλο το εκδοτικό σύστημα και όχι μόνο με ένα συγκεκριμένο.
Αλλά και να στελεχωθεί όλο το επικοινωνιακό τμήμα, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα τύπου Ικαρίας που στοίχησαν στον Πρωθυπουργό.
Μέχρι τότε, ο Στέλιος Πέτσας θα αποτελεί ένα νέο και ικανό πρόσωπο για όλες τις θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση.

Μαξιμιλιανός
wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης