Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Την υπόθεση Κουφοντίνα τη χειρίζεται το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Τσιάρας: Την υπόθεση Κουφοντίνα τη χειρίζεται το υπ. Προστασίας του Πολίτη
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να γίνονται ζητήματα της κοινής γνώμης
Σχετικά Άρθρα
Την υπόθεση Κουφοντίνα τη χειρίζεται το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο ανήκει πλέον η σωφρονιστική πολιτική, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το στεγαστικό πρόβλημα των δικαστηρίων της πόλης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε με αυτό τον τρόπο να τοποθετηθεί ευθέως για την υπόθεση.
«Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει κανείς από την πραγματική του διάσταση κι όχι μέσα από μικροζητήματα, τα οποία μπορεί να προκύπτουν ή να αποτελούν τον πραγματικό ή προσχηματικό, από την άλλη πλευρά, λόγο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Τόνισε δε ότι «η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα, δεν μπορεί κανείς να αφαιρεί ζωές αθώων ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτή τη διάσταση πρέπει κανείς να δει και τον ρόλο του, απ' όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, είτε του δημοσιογράφου είτε του πολιτικού, προκειμένου τέτοια ζητήματα να μην γίνονται ζητήματα της κοινής γνώμης», ανέφερε.

Αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για τα σεξουαλικά αδικήματα

Αναφορικά με τις αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να νομοθετηθούν οι αλλαγές αρκετά νωρίτερα από το καλοκαίρι, όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
«Έχουμε ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες έχουμε υποβάλλει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα», σημείωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «όταν κανείς νομοθετεί για θέματα του Ποινικού Δικαίου δεν μπορεί να νομοθετεί ούτε με την ψυχολογία της στιγμής ούτε αποσπασματικά».
Υπενθύμισε τις πρόσφατες αλλαγές με την αυστηροποίηση των ποινών για τον βιασμό και τον ομαδικό βιασμό, τονίζοντας ότι οι υποθέσεις που είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας «ανέδειξαν κάποια μικρά κενά στο Ποινικό μας Δίκαιο τα οποία προφανώς και πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης