Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν υπερασπιζόμαστε τον Κουφοντίνα αλλά το κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία

Σκουρλέτης: Δεν υπερασπιζόμαστε τον Κουφοντίνα αλλά το κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία
Η κυβέρνηση επιλέγει έναν ρόλο σαν αυτόν της Thacher και του Erdogan
Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση για την υπόθεση Κουφοντίνα έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας «θλιβερή» την τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης, που στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του απέναντι στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σε συνέντευξή του στο Mega ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «είναι μια θλιβερή ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν τιμά τη σημερινή Δημοκρατία στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της ζωής. Η κυβέρνηση επιλέγει να υπονομεύσει το κράτος δικαίου, έναντι της ευνομούμενης και λειτουργούσας δημοκρατικής Πολιτείας».

Η κυβέρνηση επιλέγει να θυμίζει Erdogan

Αιτιολογώντας την θέση του ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον ίδιο της τον νόμο, που πρόσφατα ψήφισε». «Από τη στιγμή που καταργήθηκε η δυνατότητα έκτιση της ποινής του στις αγροτικές φυλακές, ο νόμος λέει ότι πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές που ήταν πριν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Αυτό είναι ρύθμιση της κυβέρνησης και δεν το κάνει. Διότι επιλέγει να στείλει κάποια ακατανόητα σήματα, τα οποία είναι σε βάρος της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας» προσέθεσε.
Εξηγώντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως «εμείς επιλέγουμε, όχι να υπερασπιστούμε αυτά τα οποία έκανε ο κ. Κουφοντίνας -ο κ. Κουφοντίνας δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις εγκληματικές του πράξεις- επιλέγουμε να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την αξία της ζωής που είναι πάνω απ' όλα».
Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση αναφέρει: «Η κυβέρνηση επιλέγει έναν ρόλο σαν αυτόν της Thacher που, κάτω από άλλες συνθήκες, είχε συνδέσει το όνομά της με μια αντίστοιχη απεργία πείνας, του Bobbis Sants, και του Erdogan από την άλλη, για να μιλήσω με πιο σύγχρονους όρους. Η Δημοκρατία του Erdogan δεν μπορεί να είναι πρότυπο για μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης