Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου για εμβολιασμούς εκτός σειράς: Η άκρη του νήματος βρίσκεται στα τέλη Ιανουαρίου

Μιχαηλίδου για εμβολιασμούς εκτός σειράς: Η άκρη του νήματος βρίσκεται στα τέλη Ιανουαρίου
"Βάσει της εγκυκλίου και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αναζητήθηκαν άνθρωποι που θα έπρεπε και θα μπορούσαν μέσα σε 1,5 ώρα να βρεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας", ανέφερε η Δ. Μιχαηλίδου 
Σχετικά Άρθρα

«Η άκρη του νήματος βρίσκεται στα τέλη Ιανουαρίου», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με το σάλο που ξέσπασε για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς , για την οποία υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι «στις 25 και 26 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει εμβολιασμός 400 ατόμων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, περίπου 50 άτομα ανέφεραν ότι τελικώς δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και έτσι περίσσεψαν 25 δόσεις την μία ημέρα και 25 δόσεις την άλλη».
Πρόσθεσε ότι «τότε δεν υπήρχαν οι εφεδρικές λίστες και το πρωτόκολλο για τον τρόπο που πρέπει να διατεθούν και να γίνουν τα εμβόλια σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομία, προκειμένου να μην χαθούν τα εμβόλια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φύλαξης τους».
«Βάσει της εγκυκλίου και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αναζητήθηκαν άνθρωποι που θα έπρεπε και θα μπορούσαν μέσα σε 1,5 ώρα να βρεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και από όσους βρέθηκαν οι μισοί ήταν εργαζόμενοι στο Κέντρο και οι άλλοι μισοί είχαν σχέση με ανθρώπους του κέντρου και κυρίως με τον γιατρό εδώ και χρόνια του Κέντρου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο γιατρός ενημέρωσε ανθρώπους που γνωρίζει από το περιβάλλον του και θα μπορούσαν να μετακινηθούν άμεσα στο Κέντρο και έτσι έγιναν τα εμβόλια σε αυτούς τους ανθρώπους».
Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η 16η Φεβρουαρίου, που είναι και η ημέρα που ξέσπασε ο σάλος και η πολιτική αντιπαράθεση , «είναι η ημέρα που έγινε η δεύτερη δόση, που προφανώς έπρεπε να γίνουν στους ανθρώπους που είχαν κάνει και την πρώτη δόση».
Κατά την ίδια, «υπεύθυνος για την όλη διαδικασία των εμβολιασμών και την διάθεση των εμβολίων είναι ο επιβλέπων ιατρός και όχι η Διοίκηση του Κέντρου».

Έχουν θωρακιστεί οι ηλικιωμένοι και οι δομές φιλοξενίας τους

«Όλοι οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και η κάλυψη φθάνει το 85%, έχουν θωρακιστεί οι ηλικιωμένοι και αυτές οι δομές», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
Πρόσθεσε ότι «τώρα συνεχίζουμε με τις προνοιακές δομές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης