Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε στη Βουλή τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε στη Βουλή τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη
Προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη ο Λιγνάδης υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως κατά τις χθεσινές τοποθετήσεις του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ότι για 15 μέρες έλεγε ψέματα για την υπόθεση Λιγνάδη.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για 15 μέρες και η κα. Μενδώνη και ο ίδιος - μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου - μας έλεγαν ψέματα ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι από τον κ. Λιγνάδη ζητήθηκε να παραιτηθεί.
Αν τον πιστέψουμε, τότε παραδέχθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη συγκάλυψη, γιατί ουσιαστικά υποστήριξε ότι η καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6/2 ήταν αρκετή για να ζητηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν ήταν αρκετή για να ζητηθεί από την κυβέρνηση η παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Και τα δύο μαζί δεν γίνονται όμως.
Όπως δείχνουν όλα αυτά, έχουμε κάθε δίκιο να μιλάμε για σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη.
Ο βούρκος είναι η προσπάθεια συγκάλυψης» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ηλιόπουλος.

Προσωπική επιλογή Μητσοτάκη ο Λιγνάδης

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμα τις εκλογές γινόταν συζήτηση ότι θα αναλάβει αυτή τη θέση.
Για αυτό το λόγο, ήταν προσωπική του επιλογή και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, γιατί στο πλαίσιο της πολιτικής του αλαζονείας, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του.
Ωστόσο χθες ο κ. Μητσοτάκης, με όρους πολιτικής δειλίας, επέλεξε να χρεώσει τον κ. Λιγνάδη στην κα. Μενδώνη, μένει να δούμε αν σε 15 ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γνωρίζει και την κα. Μενδώνη ή κάποιος άλλος θα την έχει βάλει στο υπουργικό συμβούλιο» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.
«Εκτός των άλλων, βέβαια, ο πρωθυπουργός χθες υιοθέτησε τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Λιγνάδη, ότι οι επιθέσεις στην ακ. Μενδώνη γίνονται επειδή η ίδια έχει ξεκλειδώσει επενδύσεις» επεσήμανε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ντροπή

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να πει ότι η κα. Μενδώνη δέχεται επιθέσεις επειδή δήθεν έχει ενοχλήσει τις συντεχνίες, υιοθετώντας ουσιαστικά την επίθεση που κάνουν όλες αυτές τις μέρες στελέχη της ΝΔ - όπως ο κ. Βορίδης ή ο κ. Ρωμανός - στους ηθοποιούς και τους ανθρώπους του πολιτισμού.
Το κρίσιμο όμως είναι - και αυτό ανέδειξε η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα - τα θύματα να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν, να σπάσει ο φόβος», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως «όλοι κρινόμαστε από το αν συμβάλλουμε να μιλήσουντα θύματα ή αν λειτουργούμε στην αντίθετη κατεύθυνση, προωθώντας τη συγκάλυψη. Και η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη έκανε το δεύτερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης