Τελευταία Νέα
Πολιτική

O Μητσοτάκης, ανησυχεί, για εκτεταμένες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για το παρατεταμένο Lockdown και… τον Κουφοντίνα

O Μητσοτάκης, ανησυχεί, για εκτεταμένες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για το παρατεταμένο Lockdown και… τον Κουφοντίνα
Στην κυβέρνηση, πλέον, ανησυχούν για την αναποτελεσματικότητα του 3ου lockdown καθώς τα σκληρά περιοριστικά του μέτρα δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα.
Σχετικά Άρθρα

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου στην κυριολεξία πάγωσαν όταν άκουσαν γνωστό καθηγητή να εξηγεί στην εκπομπή που ήταν καλεσμένος ότι αυτό το lockdown που έχει επιβληθεί τώρα δεν είναι το τελευταίο.
Είναι αλήθεια ότι στην κυβέρνηση, πλέον, ανησυχούν για την αναποτελεσματικότητα του 3ου lockdown καθώς τα σκληρά περιοριστικά του μέτρα δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα.
Πιο πολύ ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του τρομάζουν καθώς σε μερικές μέρες, σε μία εβδομάδα συγκεκριμένα, θα κλείσουν 4 μήνες σκληρών περιοριστικών μέτρων και το αποτέλεσμα ακόμα είναι το εξής:

  1. Να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική και
  2. Να βρισκόμαστε ξανά στο επίπεδο των 2.000 κρουσμάτων κάθε μέρα.

Κόπωση και διαδηλώσεις κατά του Lockdown φοβάται η κυβέρνηση

Οι 4 μήνες συνεχούς – με πολύ μικρό διάστημα ανοικτού λιανεμπορίου - σηματοδοτούν μία μεγάλη κόπωση του πληθυσμού που δεν μπορεί, πλέον, να ακολουθήσει όλες αυτές τις περιοριστικές επιταγές.
Την απογοήτευση αυτού του κόσμου την βλέπουν οι δημοσκόποι του Μαξίμου και στις μετρήσεις και ο μεγαλύτερος φόβος αυτή την στιγμή στην κυβερνητική πλευρά δεν είναι ούτε ο Λιγνάδης, ούτε οι καλλιτέχνες αλλά το ξέσπασμα αυτής της κόπωσης.
Εν ολίγοις ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι ένα νέο lockdown δεν θα το αντέξει η κοινωνία η οποία με την πρώτη ευκαιρία είναι έτοιμη να βγει να διαδηλώσει για τον περιορισμό που υφίσταται.

Δύσκολη η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τον Μάρτιο

Μπροστά σε αυτή την σταθερά, υπάρχουν ήδη σκέψεις να πέσει ο πήχης των 450 κρουσμάτων ως ορόσημου ανοίγματος της αγοράς και να υπάρξουν εναλλακτική πρόταση είτε με click away είτε με αυστηρό click in shop ακόμα και αν είμαστε στα μέσα Μαίου στο επίπεδο των 1000 κρουσμάτων.
Το τελευταίο νούμερο, όπως οδηγούνται τα πράγματα, είναι το πλέον πιθανότερο αφού υπάρχουν ακόμα παράγοντες διασποράς του ιού ειδικά στην Αθήνα αλλά και εκτιμήσεις ότι αρχές Μαρτίου ακόμα θα βρισκόμαστε στο όριο των 1500-2000 κρουσμάτων…

Κίνημα υπέρ Κουφοντίνα

Και έρχεται και το θέμα του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να «εκβιαστεί» όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να πραγματοποιήσει το διαχρονικό αίτημα Κουφοντίνα να υπηρετήσει σε φυλακές δικής του προτίμησης.
Όμως, τώρα τίθεται και η εξής σημειολογία στην κοινωνία:
Ότι λόγω της πανδημίας τα δικαιώματα του πολίτη για ελεύθερη μετακίνηση αναστέλλονται.
Είναι προφανές, ότι εάν συμβεί το απευκταίο στον Κουφοντίνα, η κοινωνία θα εξεγερθεί.
Τα μηνύματα η κυβέρνηση τα έχει λάβει:
Υπάρχει κίνημα από επιφανείς νομικούς, καθηγητές, βουλευτές υπέρ του Κουφοντίνα, κάθε μέρα στα Προπύλαια έχουμε συγκέντρωση και πορεία υπέρ του ωστόσο η κυβέρνηση δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τον κίνδυνο ολικής παρεκτροπής σε περίπτωση που πεθάνει.

Πως ο Γρηγορόπουλος έριξε τη κυβέρνηση Καραμανλή

Και αν η περίπτωση Λιγνάδη θεωρείτο αστάθμητος παράγοντας που ταρακούνησε την κυβέρνηση και δημιούργησε μεγάλο και αγεφύρωτο μέτωπο με το καλλιτεχνικό κόσμο, ο θάνατος Κουφοντίνα μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες θανάτου Γρηγορόπουλου όπως το 2008.
Θυμίζουμε ότι η δολοφονία του νεαρού μαθητή το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις από πολίτες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Κομοτηνή, τον Βόλο, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κέρκυρα και το Αγρίνιο. Πορείες διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκαν το ίδιο βράδυ του περιστατικού και την επομένη, οδήγησαν σε μεγάλες υλικές καταστροφές γραφείων, καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων.
Πολιτικά ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή και μια μεγάλη ανάσα στον αμφισβητούμενο ΓΑΠ που πήρε τα πάνω του.

Φοβούνται γενικευμένες ταραχές

Στην Ελλάδα του 2021, που κλείνει ένα χρόνο μέτρων και lockdown λόγω πανδημίας, με δεδομένη την κόπωση και απογοήτευση του κόσμου, ένα τέτοιο περιστατικό θα δημιουργήσει διαμαρτυρίες και ταραχές σε όλη την Ελλάδα.
Θα συμπαρασύρει το ήδη εξεγερμένο φοιτητικό κίνημα από το τελευταίο νομοσχέδιο για την Παιδεία και πολιτικά θα είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα κατά της κυβέρνησης που θα διχάσει και τη ΝΔ.
Και το κυριότερο θα είναι ένα χτύπημα απέναντι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να επιμένει σε αυτή τη θέση – ίσως πιεσμένος συναισθηματικά μιας και ο δολοφονημένος Μπακογιάννης από τη 17Ν υπήρξε συγγενής του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης