Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου έχει ειδική μεταχείριση στη Μενδώνη, αλλά «αδειάζει» δεξιούς υπουργούς – Γιατί αυτός ο διαχωρισμός;

Το Μαξίμου έχει ειδική μεταχείριση στη Μενδώνη, αλλά «αδειάζει» δεξιούς υπουργούς – Γιατί αυτός ο διαχωρισμός;
Κάποιοι μιλούν για «πατρικίους» και «πληβείους» μέσα στο υπουργικό συμβούλιο
Σχετικά Άρθρα

Κανένας μέσα στο υπουργικό συμβούλιο δεν θεωρεί στην κυβέρνηση ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να παραιτηθεί από υπουργός για την υπόθεση Λιγνάδη, ωστόσο η φροντίδα με την οποία την περιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενοχλήσει ορισμένους.
Μάλιστα, ήδη κάποιοι μιλούν για «πατρικίους» και «πληβείους» μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και ξεκάθαρα εννοούν ότι όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν καλύτερη μεταχείριση από συγκεκριμένα επιτελικά στελέχη του Μαξίμου και εν τέλει και από τον Πρωθυπουργό.

Τα μεγάλα αδειάσματα σε γαλάζιους υπουργούς

Το Μέγαρο Μαξίμου, όλο αυτό το διάστημα έχει «αδειάσει» υπουργούς όταν ειδικά υπάρχει αδιαμφησβήτητη πολιτική ευθύνη σε πράξεις που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα.
Ο τρόπος, όμως, που το κάνει διαφέρει ανάλογα με τους υπουργούς.
Για παράδειγμα, ποιος δεν θυμάται τον τρόπο με τον οποίο αδειάστηκε ο Χάρης Θεοχάρης όταν διέρρευσε σε εφημερίδες το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό το 2020.
Ακόμα και παραπολιτικά επιστράτευσαν για να τον αποδοκιμάσουν.
Το ίδιο και στην περίπτωση Βρούτση, με τα θέματα των ΚΕΚ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, έχει αναγκαστεί να αδειάσει δημοσίως τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις του στα κανάλια όπως π.χ με τα κλειδιά των εστιατόρων, έχει αδειάσει τον Βασίλη Κικίλια επειδή έχει κάνει προαναγγελία μέτρων, έχει παρέμβει στο υπουργικό συμβούλιο για την ανάγκη να μην γίνονται πινγκ πονγκ οι ευθύνες των υπουργών για ένα ζήτημα δείχνοντας, τότε, την περίπτωση Θεοδωρικάκου με τις μάσκες στα σχολεία και πολλές άλλες περιπτώσεις που δεν χρειάζονται να αναλυθούν περαιτέρω.

Οι Πατρίκιοι του Υπουργικού Συμβουλίου και τα «έργα» Μενδώνη

Και όμως, η συμπεριφορά του Μαξίμου απέναντι σε υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ διαφορετική.
Για παράδειγμα, όταν ο Α. Σκέρτσος όταν είχε επιτεθεί στην εισαγγελέα της υπόθεσης Τοπαλούδη και όλοι μιλούσαν για παρέμβαση Μαξίμου σε υπόθεση της Δικαιοσύνης, το Μαξίμου δεν βγήκε και δεν μίλησε πουθενά.
Το ίδιο και όταν ο Χρυσοχοίδης άνοιγε μέτωπο με δηλώσεις του για το Πολυτεχνείο και την πορεία του ΚΚΕ.
Όταν ο κ. Γεραπετρίτης μιλούσε ότι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα 6 ναυτικά μίλια, γιατί δεν είχαμε «διόρθωση» από το Μαξίμου;
Ακριβώς, λοιπόν, και τώρα το Μαξίμου, παρά την πολιτική ευθύνη της κ. Μενδώνη, την προστατεύει ως κόρη οφθαλμού.
Εχθές, το βράδυ δημιούργησε αλγεινή εντύπωση ο «Σφυγμός», δηλαδή το καθημερινό Newsletter της κυβέρνησης που είχε ειδικό κείμενο που απαριθμούσε τα «έργα» της Λίνας Μενδώνη στο Υπουργείο, θέλοντας να πείσει τους αναγνώστες αλλά και τα στελέχη της ΝΔ (που θα έβγαιναν στα ΜΜΕ) ότι η «Λίνα Μενδώνη κάνει έργο στο Υπουργείο».
Αυτή την ειδική μεταχείριση κανείς υπουργός δεν την είχε.
Για κανέναν δεν έχουν απαριθμήσει τα νομοσχέδια και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει κάνει, όταν έχει βρεθεί σε στενό μαρκάρισμα από την αντιπολίτευση.

Η Κ.Ο της ΝΔ δείχνει τον Γεραπετρίτη ως υπαίτιο

Αυτόν που δείχνουν ως υπαίτιο για αυτή την μεταχείριση, είναι ο πασοκογενής Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος θέλει να προστατεύει αυτούς που δεν προέρχονται από τα σπλάχνα του κυβερνώντος κόμματος.
Ωστόσο, αυτό που κατορθώνει, επηρεάζοντας και τον Πρωθυπουργό, είναι να δημιουργεί έριδες και την αίσθηση ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν υπουργοί διαφορετικών ταχυτήτων…
Άλλωστε, η περίπτωση της κ. Μενδώνη είναι πολύ διαφορετική. Πολλά στελέχη εκτός κυβέρνησης έχουν θεωρήσει ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να δώσει την παραίτησή της… και ας μην την έκανε δεκτή ο Πρωθυπουργός. Ποια είναι αυτά τα στελέχη;
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Θανάσης Πλεύρης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ από την Ευρωβουλή και άλλα στελέχη της γαλάζιας Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας που φτάνουν περίπου τα 10…
Τέτοια αντίδραση δεν έχει συγκεντρώσει κανένας υπουργός μέχρι τώρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης