Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα ύψη η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα ενόψει της σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Στα ύψη η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα ενόψει της σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή
Βούτσης: Εκδικείστε τον Κουφοντίνα - Πλεύρης: Κάθε ημέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του
Σχετικά Άρθρα

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα ξέσπασε σήμερα Τρίτη 23/2 στη Βουλή, μόλις δύο 24ωρα πριν τη νέα σύγκρουση που εκτιμάται πως θα έχουν Κ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας στο Κοινοβούλιο με αφορμή την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη και την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.
Αν και είχε προηγηθεί μια αντιπαράθεση μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Φωτίου και του βουλευτή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο μετά την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην προέδρου της Βουλής, ν. Βούτση.

Εκδικείστε τον Κουφοντίνα

«Και είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ και στο ζήτημα που αναφέρθηκαν και άλλοι συνάδελφοι και στο οποίο κωφεύετε επί μέρες τώρα. Υπάρχουν ανακοινώσεις, παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜΕΡΑ25, του ΚΚΕ για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Μία υπόθεση η οποία οδηγείται σε δραματική εξέλιξη για τη ζωή του κρατουμένου, καταδικασθέντος για εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας.
Με την διάθεση που εκδηλώνετε δια της σιωπής και της μη λήψης μέτρων για να υπάρξει μια εμβληματική, εκδικητικού τύπου πράξη, στο πρόσωπο του συγκεκριμένου κρατουμένου
Τι ζητάει;
Να εφαρμοστεί ο νόμος της ΝΔ, που εσείς και όχι εμείς, ψηφίσατε.
Ο νόμος είναι σαφής, εφόσον αρθεί το καθεστώς στις αγροτικές φυλακές ο κρατούμενος επιστρέφει στη φυλακή από την οποία είχε μεταταχθεί. Αυτό το απλούστατο αίτημα, για το οποίο έχουν ήδη τοποθετηθεί διεθνείς παράγοντες, εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Κώστας Γαβράς και δεκάδες άλλοι» ανέφερε ο κ.Βούτσης.

Αδιανόητο

«Είναι αδιανόητο αυτό που κάνετε.
Και τι απαντήσατε στα ερωτήματα που σας έθεσε ο Συνήγορος του Πολίτη;
Επιφυλαχθήκατε να απαντήσετε.
Απαράδεκτο, δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις ανεξάρτητες αρχές κατά το δοκούν
Το Δικαιακό μας σύστημα είναι προοδευτικό.
Πριν 2 βδομάδες αφέθηκε ελεύθερος μετά από 7 χρόνια, χωρίς δημόσιες διαμαρτυρίες, καταδικασμένος για 2,1 εκατ τόνους ηρωίνης, για την γνωστή υπόθεση του Noor 1.
Αφέθηκε ελεύθερος.
Σκεφτείτε πόσους θανάτους έχει επιφέρει η πράξη του καταδικασθέντος.
Κι όμως κατά το ισχύον δικαιακό μας σύστημα αφέθηκε ελεύθερος.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αίτημα αφορά την εφαρμογή του νόμου.
Τίποτε άλλο.
Και φυσικά σημειώνω την σύντομη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Αν δεν είχε τις αντιλήψεις που έχει, θα ήταν η τελευταία από την οποία θα ζητούσε κανείς μία δήλωση για το θέμα. Και απάντησε ότι ο νόμος ισχύει για όλους τους Έλληνες.
Αυτό είναι το δραματικό τοπίο, που ξεκινάει από το Δομοκό και φτάνει στο ΑΠΘ.
Ένα τσιγάρο δρόμος» είπε ο κ.Βούτσης.

Κωφεύει η κυβέρνηση

Κάποτε υπήρχε η εντελώς λάθος αντίληψη, ότι από το τρικάκι στην εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια δεν υπάρχει πολύς δρόμος και γι’ αυτό πρέπει να χτυπάμε όποιον πετάει τρικάκια για να μην φτάσουν στις εγκληματικές ενέργειες.
Τι σχέση έχει αυτό με το κράτος δικαίου, καμία.
Είναι αυτό Δικαιοσύνη;
Όχι φυσικά.
Αυτό τι σχέση έχει με φιλελεύθερη κυβέρνηση όπως θέλετε να παρουσιάζεστε.
Δεν εκδηλώνω απλά την απογοήτευση και κατάπληξη, για το πως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κωφεύει σε αυτά τα ζητήματα.
Δεν αναφέρομαι καν στον υπουργό προστασίας του πολίτη, ο οποίος διαχειρίζεται πολύ καλά τη στρατηγική της έντασης, και το φόβου μέσα στην πανδημία.
Είναι αθλιότητα ως άσκηση πολιτικής.
Δεν μπορείτε να κωφεύετε, να απαντάτε προσχηματικά και ιδεοληπτικά και εκδικητικά να θέτετε αυτήν την πολιτική στην υπηρεσία της καταστολής, στον αυταρχισμό και την επικινδυνότητα για τη ζωή κρατουμένων, που έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν τα νόμιμα.
Θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις για να σταματήσει αυτή η επέλαση και οικοδόμηση αστυνομικού κράτους στη χώρα, και να πάρετε την αυτονόητη απόφαση για να σταματήσει από την πλευρά του κράτους δικαίου η παραβίαση νόμιμων δικαιωμάτων του εν λόγω κρατουμένου» είπε ο κ.Βούτσης.

Απάντηση Πλεύρη

Στην τοποθέτηση αυτή απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που μείωσε τις ποινές για βιαστές και τρομοκράτες και πως με βάση τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κουφοντίνας θα αποφυλακιστεί νωρίτερα.
«Γιατί αποφυλακίστηκε κύριε Βούτση αυτός για τα ναρκωτικά στα επτά χρόνια;
Διότι το άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι το προηγούμενο νομικό μας πλαίσιο όριζε ότι τα ναρκωτικά στα πολλά κιλά είναι ισόβια.
Αυτό που ζητά ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να γίνει διότι ο Κορυδαλλός από τον οποίον είχε μεταχθεί έχει πλέον μετατραπεί σε φυλακή για υποδίκους και ήπιους εγκληματίες».

Κινδυνεύουμε κάθε ημέρα από τους οπαδούς Κουφοντίνα

«Επομένως ο μεγαλύτερος εγκληματίας στις ελληνικές φυλακές, θέλει να παραβιάσει τον νόμο η κυβέρνηση εκβιάζοντας την.
Θα μιλήσουμε σοβαρά;,
Όποιος κάνει απεργία πείνας για το που θα εκτίσει την ποινή του, θα είναι κυριαρχικό δικαίωμα;
Κάθε μέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του Κουφοντίνα.
Είμαστε αποφασισμένοι ότι κάθε μέρα που φεύγουμε από το σπίτι μας και φιλάμε τα παιδιά μας ότι οπαδοί του Κουφοντίνα μπορεί να μας σκοτώσουν.
Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα, εσείς ως συνήγοροι των τρομοκρατών» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κ.Βούτση.

Επεισόδιο Φωτίου - Πλεύρη

Νωρίτερα είχε προκληθεί ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα, ύστερα και από την τοποθέτηση της Θ. Φωτίου από το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υποστήριξε πως καταπατούνται τα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα.
«Συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που τα δικαιώματα κρατουμένων καταπατούνται.
Τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα καταπατούνται .
Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει.
Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου» είπε η κα.Φωτίου κατά την παρέμβαση της στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.
Αντίδραση Πλεύρη
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη, ο οποίος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι αναλαμβάνει ρόλο πληρεξούσιου δικηγόρου του πολυισοβίτη
«Η Θεανώ Φωτίου ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη ΝΔ να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κουφοντίνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρεξούσιος δικηγόρος του πολυισοβίτη.
Ο κρατούμενος θα εκτίσει την ποινή του όπως ο νόμος ορίζει και όχι όπως ο ίδιος και οι οπαδοί του ζητούν» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Πλεύρης.
Σημειώνεται πως ο Δ. Κουφοντίνας διανύει την 46η ημέρα απεργίας πείνας ενώ ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν και τον ορό για την ενυδάτωση του.
Βασικό αίτημα του Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, είναι να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης