Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Δεν έχει ευθύνη για τον Λιγνάδη η Μενδώνη – Λασπολογία από ΣΥΡΙΖΑ

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Δεν έχει ευθύνη για τον Λιγνάδη η Μενδώνη – Λασπολογία από ΣΥΡΙΖΑ
Δεν μπορεί η Τουρκία να συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι υποτελής της είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη δεν έχει ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για λασπολογία.
«Αν υπήρχαν καταγγελίες στο γραφείο της Μενδώνη για την επιλογή Λιγνάδη τότε έχει ευθύνη.
Αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του και κατά του Σωματείου των Ηθοποιών, λέγοντας ότι φάνηκε να είναι άσχετο στα όσα συνέβησαν.
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος, ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε ότι «η χυδαιότητα και η λασπολογία του ξεπερνούν τη φαντασία να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Δεν είμαστε υποτελείς της Τουρκίας

Αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας και τον απόπλου του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ», ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «ακόμη και η επιχείρηση γοητείας δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την Άγκυρα».
«Η θετική ατζέντα δεν παίρνει σάρκα και οστά, οπότε συνεχίζει τον ρυθμό έντασης και επιθυμεί να δημιουργήσει κάθε λογής τετελεσμένα, όπως η ίδια τα λογίζει» ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «παράτυπη την NAVTEX».
«Δεν μπορεί η Τουρκία να συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι υποτελής της και να ελέγχει κάθε λέξη.
Δεν μπορεί να παρενοχλεί την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη με αυτές τις παραινέσεις», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα, πολιτεύεται με δύο αρχές, υποστηρίζει τη νομιμότητα και δεν είναι η χώρα μας εκείνη που ανεβάζει την ένταση.
«Οι προκλήσεις αναπαντώνεται με τον τρόπο που γίνονται στο επίπεδο που γίνονται.
Αυτό μας έχει δώσει διεθνή αξιοπιστία» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα συνεχίζει να πιέζει στο θέμα των κυρώσεων ώστε να υπάρξει ομοφωνία και να περιγραφούν ξεκάθαρα.
Όπως είπε οι κυρώσεις, δεν έχουν βγει από το τραπέζι με τη Γερμανία να διαφωνεί.
«Δεν ζητάμε υιοθέτηση αλλά περιγραφή» τόνισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης