Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης: Στην τελική ευθεία μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης - Σύντομα θα πάμε στην επόμενη μέρα

Καλαφάτης: Στην τελική ευθεία μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης - Σύντομα θα πάμε στην επόμενη μέρα

"Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτιστο μέλημα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας", τόνισε ο Στ. Καλαφάτης

«Η Πολιτεία, είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις και στις προθεσμίες που έθεσε για τα έργα της πόλης μας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.
«Έχουμε πριν από λίγο καιρό την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανέγερση του νέου Γηπέδου του ΠΑΟΚ από το αρμόδιο Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Και ακολουθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5.

Περί ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ

«Είναι πιο ώριμο το θέμα της Ανάπλασης του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι «εδώ και χρόνια έχουν γίνει οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και υπάρχει για πρώτη φορά συστράτευση των τοπικών φορέων - της Περιφέρειας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, των αρμόδιων Επιμελητηρίων- και το έργο προχωρά κανονικά».

Για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά

«Χθες, ουσιαστικά, μπήκαμε στην τελική ευθεία των εγκρίσεων για να πάει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Μια σημαντική παρέμβαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς. Το Ειδικό Χωρικό είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθά να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες μεγάλα σημαντικά έργα. Χαίρομαι διότι είναι ένα εργαλείο που έβαλα στη φαρέτρα της Πολιτείας, της εκάστοτε Κυβέρνησης όταν ήμουν στο ΥΠΕΚΑ», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.
Αφού τόνισε ότι «τώρα τα έργα υλοποιούνται» , πρόσθεσε πως «είναι δέσμευσή μας το Μετρό Θεσσαλονίκης να επεκταθεί στη ΒΔ πλευρά της πόλης».

Για την επόμενη ημέρα και το άνοιγμα του Τουρισμού

Ο κ. Καλαφάτης εκτίμησε ότι αν και «βρισκόμαστε ακόμα στον κυκεώνα μιας πανδημίας σε έξαρση από την οποία ταλαιπωρείται ουσιαστικά όλη η οικουμένη», σύντομα θα πάμε στην επόμενη μέρα.
Όσον αφορά στον Τουρισμό, σημείωσε ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη εξαρτώνται σ΄ένα μεγάλο ποσοστό όσον αφορά στην τουριστική τους ανάπτυξη, από τους τουρίστες που έρχονται οδικώς όχι μόνο από τα Βαλκάνια, αλλά από την ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη.
Όπως είπε, «πλέον, ακόμη και κάποιος από τη Βιέννη, σε 7-8 ώρες μπορεί να έρθει οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Είναι λοιπόν, ακόμα πιο σημαντικό, να μπορέσουμε να έχουμε τουρίστες μέσω των οδών από την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και το έχω συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού. Όταν είμαστε έτοιμοι θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό».

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

«Η κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται από κανέναν και για τίποτα. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτιστο μέλημα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.
Συμπλήρωσε ότι «στο πλαίσιο της Δημοκρατίας ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να διαδηλώνει για οτιδήποτε. Αρκεί να μην φτάνει στο σημείο να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της πανδημίας», αλλά και πως «οι όποιες συζητήσεις για θέματα διαδηλώσεων δεν μπορεί να αγνοούν το συγκεκριμένο περιβάλλον της πανδημίας».
Κατά τον ίδιο, « η Κυβέρνηση κάνει το μέγιστο δυνατό τηρουμένων των δεδομένων των συγκεκριμένων συνθηκών. Και δεν μπορεί κάποιος να της καταλογίσει κάτι αρνητικό».
Σημείωσε δε, πως «η κοινωνία, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την πολύ δύσκολη κρίση. Σε όλα τα διεθνή φόρα και τα ευρωπαϊκά όργανα και όχι μόνο η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως μια πολύ αποτελεσματική χώρα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης