Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μηταράκη με Terziyski - Στο επίκεντρο το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ

Συνάντηση Μηταράκη με Terziyski - Στο επίκεντρο το  νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ
"Δεν μπορούν τα κράτη πρώτης υποδοχής, να σηκώσουμε το βάρος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης", δήλωσε ο Ν. Μηταράκης
Τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που εντείνονται για τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής της ΕΕ, συζήτησαν στη Σόφια, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο Υπουργός Εσωτερικών της ΒουλγαρίαςHristo Terziyski.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, κατέστη σαφές ότι και οι δύο πλευρές είναι σύμφωνες, πως στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα κράτη μέλη που προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, θα πρέπει να διεκδικήσουν και να έχουν την πλήρη στήριξη της ΕΕ και των εταίρων τους.

Δήλωση Μηταράκη

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας και συζητήσανε για "το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ. Τη σημασία που πρέπει να δώσει στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και την ανάγκη να υπάρχει αποδεδειγμένα αλληλεγγύη, στη διαχείριση των ροών".
Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι "δεν μπορούν τα κράτη πρώτης υποδοχής, να σηκώσουμε το βάρος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης".
mitarakis.JPG

Πρόσθεσε ότι συζητήσανε "την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία, στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, για την προστασία και των χερσαίων και των θαλασσίων συνόρων της ΕΕ".
"Προσβλέπω στη συνεργασία των χωρών του Νότου αλλά και των χωρών πρώτης υποδοχής στη δύσκολη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες", κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης