Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήπως ο Λοβέρδος θέλει να διαγραφεί από το ΚΙΝΑΛ; - Δημόσιες διαφοροποιήσεις από Γεννηματά υπέρ της κυβέρνησης

Μήπως ο Λοβέρδος θέλει να διαγραφεί από το ΚΙΝΑΛ; - Δημόσιες διαφοροποιήσεις από Γεννηματά υπέρ της κυβέρνησης
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποιήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως κι εκείνος θα έκλεινε την εθνική οδό αν ήταν στη θέση του Χρυσοχοΐδη
Σχετικά Άρθρα

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποιήθηκε ευθέως από τη Φώφη Γεννηματά σχετικά με το εάν έπραξε σωστά ή όχι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λέγοντας ότι η απόφαση ήταν σωστή και ότι αν ο ίδιος ήταν υπουργός θα έκανε το ίδιο, κλείνοντας την Εθνική Οδό, την ώρα που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και το κόμμα είχε ταχθεί κατά της απόφασης αυτής.

Θα συνεχίσει τις δημόσιες διαφοροποιήσεις

Ο υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δείχνει με τον τρόπο αυτό ότι επιδιώκει τη σύγκρουση με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ή όπως λένε και κάποιοι άλλοι την διαγραφή του από το κόμμα.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει στο επιτελείο του, η μεγάλη μερίδα του κόσμου που ψηφίζει ΚΙΝΑΛ θέλει πλέον αποφάσεις που να αναδύουν κυβερνησιμότητα και όχι απλά αντιπολιτευτικές κορώνες.
Επίσης, δεν θέλει καμία ανάμειξη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την καιροσκοπική διάθεση αντιπολίτευσης.
Βάσει αυτών, ο Ανδρέας Λοβέρδος υιοθετεί μία διαφορετική ατζέντα στην πορεία για την ηγεσία με το σκεπτικό ότι θα τραβήξει κόσμο, μέλη του κόμματος και ψηφοφόρους.

Αρχίζει τις παρουσιάσεις του βιβλίου του

Επίσης, σε συνεννόηση και με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα θέσει θέμα επίσπευσης των διαδικασιών, εκτιμώντας πως διευκολύνεται από το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν ξεκολλάει στις μετρήσεις, παρά την φθορά που αρχίζει να εμφανίζει η κυβέρνηση, χωρίς να επωφελείται η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μάλιστα, αρχίζει τις παρουσιάσεις του βιβλίου του «Απόπειρα Δολοφονίας» σχετικά με την περιπέτειά του όταν ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση Νοβάρτις.
Η κ. Γεννηματά έχει τονίσει ότι ως κόμμα αλλά και εκείνη προσωπικά στήριξαν τον Α. Λοβέρδο στην υπόθεση αυτή.
Ωστόσο, το περιβάλλον του κ. Λοβέρδου θεωρεί ότι αυτή η στήριξη ήταν ψευδεπίγραφη.

Μήπως επιδιώκει να διαγραφεί ο Λοβέρδος και να πάει στη ΝΔ;

Ωστόσο, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι εάν ο κ. Λοβέρδος συνεχίσει τις δημόσιες διαφοροποιήσεις απέναντι στην Φώφη Γενημματά, μπορεί και να διαγραφεί από το κόμμα.
Μήπως αυτό θέλει τελικά;
Μήπως πιστεύει ότι σε ένα κόμμα που οι μηχανισμοί κυριαρχούν δεν έχει τύχη να γίνει αρχηγός;
Η αλήθεια είναι ότι μία διαγραφή θα εξυπηρετούσε τον Α. Λοβέρδο καθώς θα τον έφερνε πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία που… τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες.
Μήπως έχει συμφωνήσει κιόλας με την κεντρώα, πλέον, ΝΔ;
Άλλωστε, ακόμα και αν γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, θα έχει πολύ μεγάλο δρόμο για να μαζέψει το κόμμα και να το βάλει σε κυβερνητική τροχιά από την στασιμότητα που είναι τώρα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης