Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 26/2 το νέο αθλητικό νομοσχέδιο – Τι περιλαμβάνει

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 26/2 το νέο αθλητικό νομοσχέδιο – Τι περιλαμβάνει

Περιλαμβάνει και διατάξεις για τις εκλογές στην ΕΠΟ, σε συμμόρφωση με την ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, για τις λέσχες φιλάθλων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα, Σάββατο 13/2 και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».
Το νομοσχέδιο αυτό, μεταξύ άλλων, επανακαθορίζει τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ, προχωρά στην κατάργηση της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου (Football League) και στην αυστηροποίηση των όρων συμμετοχής στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2), από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ακόμη, θεσπίζει την απελευθέρωση των ερασιτεχνών αθλητών από τα σωματεία στα οποία ανήκουν, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.
Επίσης, περιλαμβάνει διατάξεις για τις εκλογές στην ΕΠΟ, σε συμμόρφωση με την ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, για τις λέσχες φιλάθλων, ενώ προβλέπει τη δυνατότητα, ειδικά για φέτος, τροποποίησης των προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, με απόφαση του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τη διοργανώτριας αρχής, με αυξημένη πλειοψηφία τριών τετάρτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης