Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων για το... ρίσκο των διαδηλώσεων - Τσίπρας: Fake news, διαστρέβλωση - Η απάντηση Ταραντίλη

Θύελλα αντιδράσεων για το... ρίσκο των διαδηλώσεων - Τσίπρας: Fake news, διαστρέβλωση - Η απάντηση Ταραντίλη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Ταραντίλη ότι άλλαξε τις λέξεις για τη δημιουργία εντυπώσεων

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στις διαδηλώσεις.
Πρόκειται για δηλώσεις που προκάλεσαν αρνητικά σχόλια τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς πολλοί «είδαν» στη δήλωση του κ. Τσίπρα μια διάθεση να... αναλάβει το ρίσκο για τη διασπορά του κορωνοϊού, αν και ο ίδιος τόνισε ότι «δέχομαι» το ρίσκο, εννοώντας -όπως επισήμανε και από το βήμα της Βουλής- ότι δέχεται πως υπάρχει ρίσκο.
Ειδικότερα, η ακριβής δήλωση του κ. Τσίπρα ήταν η εξής:
ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: «Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;»
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι' αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία».

Ταραντίλης: Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους;

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, έκανε λόγο για ανευθυνότητα.
«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες.
Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;
Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους;
Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία;
Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τσίπρας: Άλλαξε τις λέξεις

Απαντώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επικοινωνιακή αθλιότητα του κ. Ταραντίλη και ξεκαθάρισε ότι, στη χθεσινή του συνέντευξη, δεν είπε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο για εξάπλωση του ιού από τις συγκεντρώσεις.
«Άλλαξε (σ.σ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) εσκεμμένα τις λέξεις από τη συνέντευξή μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο ενδεχόμενης επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «με ρώτησε ο δημοσιογράφος αν δέχομαι το ρίσκο και απάντησα βεβαίως γι’ αυτό ζητώ από τη κυβέρνηση να το αποσύρει αν θέλει και νοιάζεται.
Άλλο το δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και άλλο το αναλαμβάνω το ρίσκο!
Προφανώς και το κατάλαβε ο εκπρόσωπός σας αλλά σε αυτό το σημείο αθλιότητας έχετε πέσει.
Fake news, διαστρέβλωση και αλλαγή λέξεων για εντυπώσεις».

Η απάντηση από Ταραντίλη

Από την πλευρά του, ο κ. Ταραντίλης σήκωσε το γάντι και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει ποια είναι η θέση του για την αυριανή συγκέντρωση.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «O κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προσπάθησε να ανασκευάσει τη χθεσινή δήλωσή του, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορονοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση.
Από τη δήλωσή του στη Βουλή προκύπτει σαφώς ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την έννοια της πολιτικής ευθύνης.
Κατά τον κ. Τσίπρα “δέχομαι την ευθύνη” δεν σημαίνει “αναλαμβάνω την ευθύνη”.
Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες.
Τον ρωτάμε επίσης ευθέως:
Από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση;
Θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας;
Αναμένουμε την απάντησή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης