Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Αν γίνουμε Μπέργκαμο, θα είναι πολύ πιο δύσκολη η ανάταξη της οικονομίας

Χατζηδάκης: Αν γίνουμε Μπέργκαμο, θα είναι πολύ πιο δύσκολη η ανάταξη της οικονομίας
Η κυβέρνηση έχει τις δυνάμεις να στηρίξει την οικονομία υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εάν αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Μπέργκαμο, θα είναι δυσκολότερη και η ανάταξη της οικονομίας διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τάχθηκε με αυτόν τον τρόπο υπέρ της επιβολής ενός σκληρού lockdown στην Αττική.
«Όσο λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, τόσο επιβαρύνεται και η κατάσταση στην οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρξει η ιεράρχηση «πρώτα ο άνθρωπος».
Η κυβέρνηση έχει τις δυνάμεις να στηρίξει την οικονομία, διότι ορθώς δεν ακολούθησε, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει εμπροσθοβαρώς τα οικονομικά μέτρα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Χατζηδάκης.
Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Ικαρία με το γεύμα του πρωθυπουργού, ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις, που προβλέπονται» και ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του ενθουσιασμού του κόσμου.
Όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει η επίλυση του προβλήματος, αναφέροντας πως αυτές ανέρχονται σε περίπου 400.000.
«Οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις είναι περίπου 155.000, ένας αριθμός δυναμικός.
Υπάρχει επίσης ένας μικρότερος αριθμός επικουρικών και μερικές δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν λόγω παράλληλης ασφάλισης» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα κληρονομήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση των συντάξεων.
Ο κ.Χατζηδάκης κατηγόρησε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφτιαξε τον ΕΦΚΑ «στο πόδι» με συγχωνεύσεις χωρίς σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από πλευράς του υπουργείου να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες για απονομή συντάξεων μέσω ψηφιακών διαδικασιών, δηλαδή να κατατίθενται τα δικαιολογητικά ψηφιακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης