Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Γεωργιάδη και Κικίλια για εστίαση και Πάτρα

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Γεωργιάδη και Κικίλια για εστίαση και Πάτρα

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Άδωνι Γεωργιάδη και Κικίλια

Σχετικά Άρθρα

Υπουργικό Συμβούλιο στην σκιά της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, από χθες στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούν νεύρα που κατευθύνονται σε συγκεκριμένους υπουργούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο της δημοσιότητας και προκάλεσαν δυσαρέσκεια στη κοινωνία.

Υπότροπος ο Άδωνις σε ατυχείς δηλώσεις

Ο πρώτος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος με τη φράση του σχετικά με τα κλειδιά των επαγγελματιών εστίασης προκάλεσε επικριτικά σχόλια τόσο εναντίον του όσο και εναντίον της κυβέρνησης. Παρ’ όλο που ο ίδιος δικαιολόγησε τη επίμαχη φράση, το κακό είχε γίνει. Την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων) καθώς και αντιπρόσωποι της εστίασης από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές θα παραδοθούν τα κλειδιά των καταστημάτων μαζικής εστίασης από όλη την Ελλάδα. Το Μαξίμου έχει θορυβηθεί με την συγκεκριμένη κίνηση, την οποία θεωρεί ότι μπορεί να ξεκλειδώσει ένα ντόμινο «εξεγέρσεων» και άλλων κλάδων που έχουν μείνει κλειστοί λόγω της πανδημίας. «Αφού τους επιβάλλουμε κλείσιμο για λόγους δημόσιας υγείας, τουλάχιστον ας μην τους ειρωνευόμαστε» έλεγε μετριοπαθές στέλεχος του Μαξίμου. Eίναι η πολλοστή φορά που ο Υπουργός Ανάπτυξης εκφράζεται με ύφος που εγείρει αντιδράσεις και παρόλο που στο Μαξίμου του έχουν επιστήσει την προσοχή να είναι πιο προσεκτικός στο δημόσιο λόγο, εκείνος δεν τους έχει ακούσει.

Ευθύνες σε Κικίλια για το περιστατικό της Πάτρας

Ωστόσο, το Πρωθυπουργικό Μέγαρο έχει στρέψει τα βέλη του και προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Ο λόγος είναι το περιστατικό στην Πάτρα με τους 50 και πλέον υγειονομικούς του μεγαλύτερου νοσοκομείου στην πόλη, τον Άγιο Ανδρέα. Αλλά και το περιστατικό στην Κέρκυρα, όπου εμβολιάστηκε εκτός πρωτοκόλλου στο νοσοκομείο Κέρκυρας δημοσιογράφος που πρόσκειται στην κυβερνώσα παράταξη. Ειδικότερα, όμως, το περιστατικό στην Πάτρα ήταν ένας από τους δύο κύριους λόγους που έγινε διασπορά του κορονοιού στην πόλη με αποτέλεσμα να είναι στη ΜΕΘ 9χρονο παιδί, που η μητέρα του ήταν ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια. Ο άλλος ήταν το εκτεταμένο φαινόμενο της συγκέντρωσης κόσμου έξω από τα καφέ με τους όρθιους πελάτες. Το δεύτερο είναι μερικές φορές αναπόφευκτό. Το πρώτο, όμως, είναι ανεπίτρεπτο και το Μαξίμου έχει λόγους δυσαρέσκειας καθώς ο κ. Κικίλιας με επίσημο δελτίο τύπου στις 8/1 δήλωνε ότι προχωράει πολύ ικανοποιητικά ο εμβολιασμός των ιατρών και του υγειονομικού προσωπικού και ότι μέχρι 20/1 θα είχαν λάβει όλοι την πρώτη δόση του εμβολίου. Τελικά, αυτό δεν έγινε όπως φαίνεται και υπάρχουν ευθύνες.
Σε αυτή τη φάση, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του 3ου κύματος της πανδημίας η οποία επανέρχεται δριμύτερη. Ωστόσο, είναι ενδεικτική η δυσαρέσκεια των υψηλών κλιμακίων του για χειρισμούς και συμπεριφορές. Δεν αποκλείεται αύριο στο υπουργικό να υπάρχουν και νέες υποδείξεις από τον Πρωθυπουργό.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης