Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Τσίπρα με Tedros (ΠΟΥ): Να διαχειριστεί η διεθνής κοινότητα το εμβόλιο ως παγκόσμιο αγαθό

Επικοινωνία Τσίπρα με Tedros (ΠΟΥ): Να διαχειριστεί η διεθνής κοινότητα το εμβόλιο ως παγκόσμιο αγαθό
«Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών», σημειώνει ο κ. Τσίπρας

Mε τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Dr. Tedros Adhanom, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσιπρας.
Οι δυο άντρες, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησαν για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.
«Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών», σημειώνει ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ανάρτηση προσθέτει ότι «ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης