Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντολή Μητσοτάκη να κλείσουν όλα θέματα έως το καλοκαίρι - Το στρατηγείο του Λιβάνιου και η μάχη του Κέντρου

Εντολή Μητσοτάκη να κλείσουν όλα θέματα έως το καλοκαίρι - Το στρατηγείο του Λιβάνιου και η μάχη του Κέντρου
To ρίσκο για πάση θυσία ανοικτή αγορά πήρε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

To ρίσκο για πάση θυσία ανοικτή αγορά πήρε ο Πρωθυπουργός, Kυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα γνωρίζοντας ότι ο δρόμος αυτός μπορεί να οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα που θα δοκιμάσει τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση το αντέχει το ρίσκο αυτό…

Το στρατηγείο Λιβάνιου στο Μαξίμου έπιασε δουλειά

Στο Μέγαρο Μαξίμου διαβάζουν συνεχώς τις δημοσκοπήσεις.
Μάλιστα, με τον ερχομό του Θεόδωρου Λιβάνιου στο Μέγαρο έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο γραφείο, ένα «operating room» όπου αναλύονται όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης και παρατηρούνται όλες οι τάσεις της κοινωνίας.
Συνεπικουρείται από στελέχη που έχουν εργαστεί σε δημοσκοπικές εταιρείες.
Ενδεικτικό της σημαντικότητας του εν λόγω γραφείου είναι ότι ο Άκης Σκέρτσος, εκ των στενότερων συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη, αναγκάστηκε να παραχωρήσει μέρος του γραφείου του στο Θ. Λιβάνιο και να εγκατασταθεί μόνιμα στο υπηρεσιακό του γραφείο στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Εντολή Μητσοτάκη να κλείσουν όλα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Το παραπάνω είναι άλλη μία ένδειξη, ανάμεσα σε πολλές, ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα, ειδικότερα αυτό των εκλογών. Ακόμα περισσότερο, έχει βάλει ως ορίζοντα πολιτικών πρωτοβουλιών το ερχόμενο φθινόπωρο.
Ωτακουστής του BN έλαβε γνώσιν της προτροπής του Πρωθυπουργού σε συγκεκριμένους υπουργούς να κλείσουν σημαντικές πληγές της κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα, την πληγή των εκκρεμών συντάξεων ενώ οι πιέσεις είναι χαρακτηριστικές και σε άλλα υπουργεία με ανοικτά ζητήματα όπως το Κτηματολόγιο στο Υπ. Περιβάλλοντος.

Νομοσχέδια στρώνουν το χαλί στο Ταμείο Ανάκαμψης

Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο, εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες, ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να περάσει όλα τα μεγάλα και κρίσιμα νομοσχέδια μέχρι το καλοκαίρι. Αλλιώς, πως εξηγείται ότι έρχονται τώρα οι αλλαγές στη Παιδεία, η αξιολόγηση των καθηγητών, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αλλαγές στα εργασιακά, ο συνδικαλιστικός νόμος και πολλά άλλα. Δεν θα μπορούσαν να τεθούν σε ένα χρονοδιάγραμμα τετραετίας και να περάσουν σε στοχευμένο χρόνο; Εκτιμούν, δηλαδή, ότι τα νομοσχέδια έρχονται τώρα, εν μέσω lockdown και πίεσης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κλείσει τα μεγάλα ζητήματα της κυβερνητικής θητείας άμεσα, με «έναν πόνο», ώστε το καλοκαίρι να έχει να διαχειριστεί μόνο το θέμα του τουρισμού –εξαιρετικά σημαντικού για την οικονομία- και τον Σεπτέμβριο να κάνει τον απολογισμό… Και βεβαίως, να έχει στρώσει θεσμικά το χαλί για τις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Κ. Μητσοτάκης προτιμάται και από την Κεντροαριστερά…

Οι τωρινές δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι παρά τις πιέσεις που υφίσταται το σύνολο της κυβέρνησης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μια χαρακτηριστική δημοφιλία.
Οι αλλαγές, επίσης, που φέρνει στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης ευνοούν την κυβερνώσα παράταξη και, κυρίως, τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ που ως επί τω πλείστων θα λειτουργήσει ως βάση ψηφοφόρων στις εθνικές εκλογές.
Άλλωστε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ψηφοφόροι κομμάτων όπως του ΚΙΝΑΛ, δείχνουν σαφή προτίμηση στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη, αποκρυσταλλώνοντας την κεντρώα κυριαρχία του στο φάσμα της Κεντροαριστεράς!
Και φυσικά, την λειψανδρία μεγάλης πολιτικής προσωπικότητας από το χώρο αυτό…

Φώφη και Τσίπρας ξορκίζουν τα Συνέδρια τους με το φόβο των εθνικών εκλογών

Όσο κωμικό και να ακούγεται, είναι αληθινό και αποτελεί καμπανάκι εξελίξεων τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζεται για ένα εμφύλιο σπαραγμό, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει λάβει το μήνυμα από στελέχη του κόμματος ότι θα πρέπει να λύσει τις «διαφορές» της με ένα Συνέδριο.
Το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει απέναντί του μία Ομπρέλα τάσεων που πλέον αμφισβητούν την ικανότητά του να αντιπολιτευτεί. Εκφράσεις τύπου «χούντα Μητσοτάκη» και άλλα παρωχημένα τσιτάτα για δημοκρατία και αστυνομοκρατούμενη παιδεία δεν έχουν καμία απήχηση και αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις.
Η πλειονότητα των ψηφοφόρων είναι υπέρ των αλλαγών στην Παιδεία όσους «κομματικούς στρατούς» και αν κατεβάσει η αντιπολίτευση στα συλλαλητήρια.
Και όχι μόνο.
Κοινώς, η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να αλλάξει ατζέντα και μοντέλο αντιπαράθεσης.
Γεννηματά και Τσίπρας, προσπαθούν να εξορκίσουν τα Συνέδρια των κομμάτων τους με το πρόσχημα ότι ο Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές.
Και έτσι, διατηρούν μία επίπλαστη ηρεμία στις φωνές της αμφισβήτησης.
Αλλά μέχρι πότε;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης