Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται – Θέλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον κορωνοϊό

Πελώνη: Παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται – Θέλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον κορωνοϊό
Ιδιαίτερη περίπτωση η Αττική είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφέροντας πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό.
«Πηγαίνουμε βήμα βήμα.
Κάθε εβδομάδα αξιολογούνται τα στοιχεία.
Αναμένουμε την τελική εισήγηση της επιτροπής» ανέφερε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm η κα.Πελένη, επισημαίνοντας ότι υπάρχει προβληματισμός για την Αττική.
«Αν η Αττική μπει στο «κόκκινο» θα εξεταστεί ποιοι θα είναι οι κανόνες που θα εφαρμοστούν.
Η Αττική, και λόγω μεγέθους και κλίμακας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και ενδεχομένως να μην μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού τα οποία θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα» υποστήριξε η κα.Πελώνη, αναφερόμενη κυρίως στο θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα.
Ερωτηθείσα για τα σχολεία, είπε ότι υπάρχει σχετική εισήγηση της επιτροπής από την περασμένη Παρασκευή και πως, αν η επιτροπή κρίνει ότι πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές, αυτές θα γίνουν.

Ομαλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα

Αναφερόμενη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα η κα.Πελώνη είπε ότι «αυτό που προέχει είναι να τηρηθούν οι συμφωνίες και τα χρονοδιαγράμματα».
«Βλέπουν όλοι αυτή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει.
Φανταστείτε να μην είχε κάνει η ΕΕ αυτά τα συμβόλαια και να έπρεπε κάθε χώρα μόνη της να εξασφαλίσει εμβόλια» υπογράμμισε η κα.Πελώνη, τονίζοντας ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί, ότι πολλές φορές η άσκηση πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα και ότι στο δικό μας εμβολιαστικό πρόγραμμα όλα εξελίσσονται ομαλά.
Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει μία τακτική η οποία εξασφαλίζει τη δεύτερη δόση για όσους έχουν κάνει την πρώτη, ότι έχουμε φτάσει τους 17.000 εμβολιασμούς ημερησίως, σήμερα τους 238.345, και ξεπεράσαμε τον στόχο των 200.000 μέχρι τέλος Ιανουαρίου.
«Αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ικανό τείχος ανοσίας το καλοκαίρι και μέχρι την άνοιξη στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και στις ευπαθείς ομάδες» είπ η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης