Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο πολιτικός κόσμος για την Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Ο πολιτικός κόσμος για την Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Εβδομηκοστή έκτη επέτειος της απελευθέρωσης του Άουσβιτς - Μπιρκενάου και η χώρα μας τιμά τη Μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Εβδομηκοστή έκτη επέτειος της απελευθέρωσης του Άουσβιτς - Μπιρκενάου και η χώρα μας τιμά τη Μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27/1/2021).
Ο πολιτικός κόσμος αποτίνει φόρο τιμής.

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου 

«Τιμάμε με σεβασμό και βαθιά συγκίνηση τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Εκατομμύρια αθώοι εξοντώθηκαν όχι για κάτι που έκαναν, αλλά γι’ αυτό που ήταν, για τη φυλετική τους ταυτότητα.
Χρέος μας η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης», έγραψε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Screenshot_sak.png

ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως πρόκειται για μια ημέρα ευθύνης και περισυλλογής της ανθρωπότητας με αφορμή τα εκατομμύρια Εβραίων που υπήρξαν θύματα μίας μεθοδικά οργανωμένης θηριωδίας.

«Σήμερα, την εβδομηκοστή έκτη επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς-Μπιρκενάου από τις συμμαχικές δυνάμεις, η Ελλάδα μνημονεύει τα θύματα του Ολοκαυτώματος και ανάμεσά τους, τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίους, που καταδιώχθηκαν και εξολοθρεύθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Θρηνούμε τους μαρτυρήσαντες συμπολίτες μας και τον αποδεκατισμό σχεδόν των ιστορικών ισραηλιτικών κοινοτήτων της χώρας μας».
Στη συνέχεια τονίζει πως είναι καθήκον όλων μας να διαιωνίσουμε τη μνήμη των εγκλημάτων αυτών θα να αποτελέσει φραγμό ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του εκφοβισμού και της ξενοφοβίας.
Θα συνεχίσει να τιμά και να προστατεύει τη μνήμη όσων χάθηκαν και δεσμεύεται ότι θα εργάζεται αδιάλειπτα για να μην ξεχαστούν ποτέ αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους, για να μη ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα τέτοιες φρικαλεότητες. Παράλληλα, καταδικάζει απερίφραστα και συστηματικά κάθε απόπειρα εσκεμμένης υποβάθμισης και κάθε πράξη που αρνείται την ιστορική αλήθεια, αλλά και που βεβηλώνει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος».
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανάρτησε με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος τέσσερις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter.
Screenshot_ΠΕΤΣΑς.png

​Σε ανάρτηση προχώρησε και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μοσχοβής. 
Screenshot_ΟΛΟ.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης