Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαφωνία Σαμαρά για το θεαθήναι και ο νέος ρόλος «καλοθελητή» της Ντόρας στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Διαφωνία Σαμαρά για το θεαθήναι και ο νέος ρόλος «καλοθελητή» της Ντόρας στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας
Μπορεί να μην αποκρούστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ανοικτά η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, όπως λέγεται στο παρασκήνιο το ρόλο αυτό επωμίσθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη
Σχετικά Άρθρα

Η κυριακάτικη παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά ζητήματα ξύπνησε πάθη και μίση.
Μπορεί να μην αποκρούστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ανοικτά, ωστόσο, όπως λέγεται στο παρασκήνιο το ρόλο αυτό επωμίσθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Που άλλο που δεν ήθελε να ορθώσει αντίλογο στον Αντώνη Σαμαρά, στον άνθρωπο που της «έκοψε» την πορεία προς την Προεδρία του κόμματος και την Πρωθυπουργία.
Άλλωστε, μου λένε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη το τελευταίο διάστημα έχει βρει ένα χαρακτηριστικό μομέντουμ με τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.
Την έχουν δει στο Μαξίμου ενώ στις χριστουγεννιάτικες γιορτές η οικογένεια Μπακογιάννη είχε συμφάγει με την οικογένεια του Πρωθυπουργού.

Θέλημα Μαξίμου έκανε η Ντόρα

Θέλησε, λοιπόν, η κ. Μπακογιάννη να απαντήσει στο άρθρο του Α. Σαμαρά για να καταδείξει την διαφωνία της με την εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε ο ίδιος ειρωνευόμενη ότι «διερευνητικές επαφές έκανε και η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά τότε ο κ. Σαμαράς δεν μιλούσε».
Όπως λένε, όμως, η δική της παρέμβαση συνιστά ένα θέλημα καλών προθέσεων για χατίρι του αδερφού της που σκόπιμα έμεινε άφωνος και επέβαλε να μην σχολιάσει κανείς τις πολιτικές θέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Ανέλαβε τη δύσκολη δουλειά και το έκανε με όλης της την καρδιά...
Οι ανεβασμένες μετοχές της Ντόρα επιβεβαιώθηκαν με την ανακήρυξή της ως αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η ίδια, επίσης, έχει πολύ καλές σχέσεις με το καραμανλικό μπλοκ.

Είναι συμπαγής η Κ.Ο της ΝΔ;

Σήμερα, ο κ. Γεραπετρίτης Υπουργός Επικρατείας, ο οποίος εκφράζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο κανείς, ρωτήθηκε για το θέμα και τόνισε ότι ο Πρώην Πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα άποψης και ότι δεν είναι απλός βουλευτής.
Σε ερώτηση για τον εάν ο Πρωθυπουργός φοβάται μην υπάρξει διάσταση απόψεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι η Κ.Ο της ΝΔ είναι συμπαγής.
Είναι άραγε;
Μπορεί να επηρεάσει ο Αντώνης Σαμαράς την Κ.Ο του κόμματος σε περίπτωση που έρθουν τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία ή αν θελήσει η κυβέρνηση να στείλει στη Χάγη τις ελληνοτουρκικές διαφορές;

Έχει δικούς του βουλευτές αλλά δεν… θα τον ακολουθήσουν

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί δικούς του βουλευτές τους εξής: Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Διονύση Σταμενίτη, Περικλή Μαντά, Μίλτο Χρυσομάλλη, Ανδρέα Κατσανιώτη.
Στον ευρύτερο κύκλο επιρροής του θεωρείται ότι ανήκουν οι Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Κυρανάκης, Φώντας Μπαραλιάκος ενώ συνομιλεί και με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τους υπουργούς Νότη Μηταράκη, Νίκη Κεραμέως, Σοφία Βούλτεψη, Νίκο Ταγαρά, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Βρούτση.
Θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι και αμελητέος αριθμός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παραπάνω θα ακολουθήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό εάν τεθεί επιτακτικά ένα τέτοιο ζήτημα.
Το πιθανότερό είναι να λείπει επιδεικτικά από τα έδρανα την συγκεκριμένη μέρα.
Και οι περισσότεροι από τους παραπάνω, δεν θα διακινδυνεύσουν να ρίξουν μία κυβέρνηση που απολαμβάνει μεγάλη απήχηση.

Θα ξαναέριχνε κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Σαμαράς;

Ακόμα, όμως και αν κοιτάξει κανείς το ζήτημα ιστορικά, θα μπορούσε ο Α. Σαμαράς να «ξαναρίξει» κυβέρνηση Μητσοτάκη για ένα θέμα που θεωρητικά έχει λυθεί; Τι άλλο θα πάθει το πολιτικό σύστημα για την υστεροφημία του Α.Σαμαρά; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκάθαρες απόψεις για το ζήτημα, γνωρίζει ότι όταν έρθουν για ψήφιση τα παραπάνω μνημόνια, η ΝΔ θα υποστεί μία μεγάλη και στρατηγική κοινοβουλευτική ήττα. Οπότε το Μαξίμου ξέρει ότι όταν έρθει το ζήτημα στη Βουλή, θα θελήσει να το περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Και ευτυχώς, έχει τους μηχανισμούς για να το πράξει.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης