Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση ΝΔ για την αγωγή Τσίπρα: Εξοντωτικές οι αξιώσεις από τους δημοσιογράφους

Παρέμβαση ΝΔ για την αγωγή Τσίπρα: Εξοντωτικές οι αξιώσεις από τους δημοσιογράφους
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αγωγή κατά των δημοσιογράφων, Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη με αφορμή τα δημοσιεύματα τους για την περίφημη «βίλα Τσίπρα» στο Σούνιο
Παρέμβαση στην υπόθεση της αγωγής του Αλέξη Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη, κάνει με ανακοίνωση της, η ΝΔ.
Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα μέμφεται τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας ότι η ενέργεια του δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική».
Παράλληλα, η ΝΔ αφήνει αιχμές ακόμα και κατά της επιλογής Γιάννη Μαντζουράνη ως συνηγόρου του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήταν νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα έξης:
«To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης.
Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.
Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα.
Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική.
Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν.
Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Η αγωγή Τσίπρα κατά Παπαχρήστου, Κουρτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αγωγή κατά των δημοσιογράφων, Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη, με αίτημα 1 εκατ. ευρώ, με αφορμή τα δημοσιεύματα τους για την περίφημη «βίλα Τσίπρα» στο Σούνιο.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια”.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->