Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, «ανέκρουσε πρύμναν» η Μακρή και ανακάλεσε τα περί προστίμου στους μαθητές

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, «ανέκρουσε πρύμναν» η Μακρή και ανακάλεσε τα περί προστίμου στους μαθητές
Οι αντιδράσεις υποχρέωσαν την υφυπουργό Παιδείας να ανακαλέσει τα περί προστίμου σε μαθητές, που δεν επιστρέφουν άμεσα στο σπίτι
Σχετικά Άρθρα

Μέσα σε λίγες ώρες και μετά τις έντονες αντιδράσεις, που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή σκέψη για την επιβολή προστίμου σε μαθητές που δεν επιστρέφουν άμεσα στο σπίτι τους μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων στο σχολείο η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέκρουσε πρύμναν το απόγευμα της Κυριακής (24/1) και ανακάλεσε.

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Μακρή, που ανακαλεί σχετική δήλωσή της.
«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές.
Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα -και ειδικά με τους μαθητές μας- έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά, και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια», σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας.

«Πρόστιμο στα παιδιά»

Η κ. Μακρή νωρίτερα την Κυριακή (24/1) είχε απειλήσει με πρόστιμο τους μαθητές που παραμένουν εκτός σπιτιού για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, μετά το σχολείο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ζέττα Μακρή είπε: «Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».
Σημείωσε, πως τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά όχι απεριόριστο χρόνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Μοναδική σκέψη της κυβέρνησης η καταστολή

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση και καταδίκασε την πρόθεση επιβολής προστίμου στους μαθητές. Με αφορμή τις δηλώσεις Μακρή ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως το μοναδικό πρόγραμμα που έχει είναι η καταστολή και όχι η λήψη σημαντικών μέτρων προστασίας για τα σχολεία.
«Σύμφωνα με συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, ‘’η πολύμηνη’’ προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων... συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό.
Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες», αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές.
Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000

Να ασχοληθεί με τα δομικά προβλήματα της παιδείας, καλεί την κυβέρνηση ο Παύλος Χρηστίδης με αφορμή όσα δήλωσε η κ. Μακρή για την υποχρέωση των μαθητών να επιστρέφουν στα σπίτια τους εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.
«Πρόστιμα σε μαθητές;
Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;», διερωτάται ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
Και η ανάρτηση του Π. Χρηστίδη καταλήγει με την προτροπή, «ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

ΜέΡΑ25: «Ντράπηκε και η ντροπή»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας σχετικά με την επιβολή προστίμων σε μαθητές, εξαπέλυσε και το ΜέΡΑ 25.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους.
Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης