Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναγερμός για τις μεταλλάξεις κορωνοϊού - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Συναγερμός για τις μεταλλάξεις κορωνοϊού - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια
Οι νέες μεταλλάξεις κάνουν τον κορωνοϊό πιο μεταδοτικό

Έκτακτη σύσκεψη για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχει συγκαλέσει στο υπουργείο Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.
Ειδικότερα, η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.
σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο πρόεδρος του του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επιστημόνων διαβεβαιώνει ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού καλύπτονται από το εμβόλιο, έχει ενταθεί η ανησυχία για τη διασπορά του ιού. Κι αυτό διότι οι νέες μεταλλάξεις κάνουν τον κορωνοϊό ακόμα πιο μεταδοτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης