Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Αρχιδολοφόνος ο Κουφοντίνας – Τι προβλέπει το ν/σ για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση

Βορίδης: Αρχιδολοφόνος ο Κουφοντίνας – Τι προβλέπει το ν/σ για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση
Η εφαρμογή της απλής αναλογικής δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην αυτοδιοίκηση είπε ο κ.Βορίδης
Σχετικά Άρθρα

Αμετανόητο αρχιδολοφόνο χαρακτήρισε τον Δ. Κουφοντίνα ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε πως η τρομοκρατία είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα και πως δεν υπάρχουν στην χώρα πολιτικοί κρατούμενοι.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και με αφορμή τη συγκέντρωση υπογραφών από 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα, ο κ.Βορίδης είπε πως οι «διαμαρτυρίες είναι ελεύθερες για όλους και για ό,τι θέλουν, ανεξαρτήτως το πόσο απεχθές είναι αυτό που υποστηρίζουν».
«Υποστηρίζουν έναν αρχιεγκληματία, αρχιδολοφόνο, καταδικασμένο για σωρεία δολοφονιών.
Όλοι όμως αξιολογούμε το τι υποστηρίζουν.
Πιο εντυπωσιακό πολιτικά, που ακούγεται, είναι ότι υπάρχουν 15 στελέχη, εκ των οποίων πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν κείμενο με το οποίο ανησυχούν γιατί ο Κουφοντίνας δεν πάει στον Κορυδαλλό, που θέλει, και πάει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, που εκεί είναι η θέση του γιατί είναι καταδικασμένος τρομοκράτης.
Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα.
Η τρομοκρατία είναι ποινικό αδίκημα.
Ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος δολοφόνος κατά συρροή, είναι αμετανόητος, ποτέ δεν έχει αλλάξει τη στάση του.
Πρέπει, δηλαδή, να κάνουμε τις παραγγελίες του Κουφοντίνα και να μην ακολουθεί αυτό που επιτάσσει ο σωφρονιστικός κώδικας για τη μεταχείρισή του», υπογράμμισε ο κ.Βορίδης.

Αλλαγές στις εκλογές στους ΟΤΑ

Ο κ.Βορίδης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.
«Παρουσιάζουμε δύο νομοσχέδια, προκειμένου να τα εγκρίνει πρώτα το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.
Το ένα είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η γενικότερη εικόνα από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης είναι ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής δημιούργησε τεράστιες δυσλειτουργίες.
Υπάρχουν δύο εμβληματικά παραδείγματα: το ένα είναι η Θεσσαλονίκη και το δεύτερο είναι δήμος ο οποίος με 50% και κάτι δεν μπόρεσε ο δήμαρχος να πάρει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Θα μειώσουμε το ποσοστό της εκλογής του πρώτου γύρου.
Θα γίνεται η κατανομή, θα παίρνει ένα ποσοστό που θα επιτρέπει η πλειοψηφούσα παράταξη να έχει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και θα βάλουμε ένα όριο εισόδου ώστε να μην έχουμε εκπροσωπήσεις στα περιφερειακά συμβούλια με 0,3%.
Παίρνω έναν περιφερειακό σύμβουλο και είμαι και αρχηγός της παράταξης.
Το όριο του πλαφόν, το όριο της εκλογής από τον πρώτο γύρο, θα τα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα τα παρουσιάσουμε στο υπουργικό συμβούλιο» ανέφερε ο κ.Βορίδης.

Μειώνονται οι σύμβουλοι στα δημοτικά συμβούλια

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως το νομοσχέδιο μειώνει και τους συμβούλους στα δημοτικά συμβούλια.
«Θα μειώσουμε τον αριθμό των συμβούλων, θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλα τα δημοτικά συμβούλια, ίσως και τα περιφερειακά, εκεί κάνουμε κάποιες σκέψεις ακόμα.
Θα καταργήσουμε την τέταρτη κάλπη, δηλαδή τα κοινοτικά, τα διαμερισματικά συμβούλια θα εκλέγονται σε ένα ψηφοδέλτιο» είπε ο υπ.Εσωτερικών, αναφέροντας πως το δεύτερο νομοσχέδιο είναι το σύστημα εσωτερικού ελέγχου στους φορείς της γενικής κυβέρνησης.
«Θα εφαρμοστεί ένα σύστημα στο οποίο - αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για τη μεθοδική και οργανωμένη αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Εγκαθιδρύεται ένα σύστημα το οποίο τυποποιεί και εντοπίζει σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει παραβατική συμπεριφορά και βάζει δικλείδες ασφαλείας, ώστε και οι υπάλληλοι να προστατεύονται και να υπάρχει ένας μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου» επεσήμανε ο κ.Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης