Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα στο άνοιγμα του λιανεμπορίου - Όχι ακόμα στην εστίαση

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα στο άνοιγμα του λιανεμπορίου - Όχι ακόμα στην εστίαση
Προς άνοιγμα κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και καταστήματα περιποίησης νυχιών είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών συμπεριλαμβάνονται στα σενάρια μερικού ανοίγματος της αγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα 18/1.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι προτεραιότητα έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού και χρονικό περιορισμό της παραμονής μέσα στο κατάστημα (click in shop), ιδιαίτερα για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και για τα καταστήματα πώλησης κουβερτών και κοσμηματοπωλείων.
Επιπλέον, είπε ότι όσα καταστήματα δεν ανοίξουν με ραντεβού και παραμονή μέσα στο κατάστημα,θα λειτουργήσουν με click away, ενώ τόνισε ότι θα ανοίξουν τα ΚΤΕΟ.
Παράλληλα, σημείωσε ότι εξετάζεται να ανοίξουν και τα καταστήματα πώλησης επίπλων, τονίζοντας ότι οι ώρες κυκλοφορίας θα εναρμονιστούν με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μετακίνησης των πολιτών από δήμο σε δήμο προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους.
Ο κ.Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν συζητείται επί του παρόντος να ανοίξει η εστίαση, αλλά κάλεσε τους ιδιοκτήτες τους να αγοράσουν θερμαντικά σώματα ανοικτού χώρου γιατί κάποια στιγμή και τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν.
Σε ό,τι αφορά στα ινστιτούτα αισθητικής, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι είναι πολύ κοντά στο άνοιγμα, σε αντίθεση με τα γυμναστήρια που, όπως είπε, είναι αδύνατον να ανοίξουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης