Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την πανδημία - «Κατώτερος των περιστάσεων»

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την πανδημία - «Κατώτερος των περιστάσεων»
Στην κυβέρνηση επέρριψε τις ευθύνες για την υγειονομική και οικονομική κρίση ο Αλέξης Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαχείριση της πανδημίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε στην κυβέρνηση όλες τις ευθύνες «για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται», κατηγορώντας την για ιδεοληψίες, αλαζονεία της εξουσίας και άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας.
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, που απαιτεί από όλους, μια νέα συνείδηση συλλογικότητας, μια νέα συνείδηση αλληλεγγύης.
«Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής», είπε, τονίζοντας ότι «η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που συνομολογούν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ότι «έρχεται τρίτο, ίσως χειρότερο κύμα, πανδημίας». «Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας", υπογράμμισε.
«Γιατί δεν παραδέχεστε τα λάθη σας; Όταν η μία δήλωση σας αντιστρατεύεται την άλλη, πώς θέλετε ο πολίτης να σας εμπιστευτεί; Δεν κάνατε τίποτα το καλοκαίρι, δεν πήρατε μέτρα για τη Βόρεια Ελλάδα, όταν έπρεπε. Για αυτό φτάσαμε το Δεκέμβριο να μετράμε τόσους νεκρούς», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τα εμβόλια

Όσον αφορά την πρόταση για τις πατέντες των εμβολίων, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έσπευσε να την απαξιώσει.
«Σπεύσατε κε. Μητσοτάκη να απαξιώσετε την πρόταση μου να εξασφαλίσει η ΕΕ πατέντες για τα εμβόλια.
Μάλλον είστε αρκετά αναξιόπιστος, το είχατε υπερασπιστεί και εσείς δημόσια .
Το εμβόλιο πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία των πολιτών», σημείωσε.
Επίσης, χαρακτήρισε αράδοξο, αν όχι υποκριτικό, να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς .
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, όταν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους», τόνισε.
«Έως τις 11/1 είχαν εμβολιαστεί περίπου 50.000 πολίτες .
Για να φτάσουμε στο στόχο του Ιανουαρίου, θα έπρεπε οι ημερήσιοι εμβολιασμοί να διπλασιαστούν.
Για να φτάσουμε στο στόχο που έχει θέσει ο κ.Μητσοτάκης έως το Μάρτιο, πρέπει να πενταπλασιαστούν»,ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης