Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Αναγκαία η συνολική ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών της πανδημίας

Τσίπρας: Αναγκαία η συνολική ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών της πανδημίας
Ανεπαρκής η κυβέρνηση, δεν μπορεί ούτε στοιχειωδώς να οργανώσει τους εμβολιασμούς είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Αναγκαία χαρακτήρισε μια συνολική ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας και εκπροσώπους επιχειρήσεων και εργαζομένων στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα.
«Αν ένα μέρος της κρίσης είναι το υγειονομικό και η αγωνία για το αν θα ζήσουμε, το άλλο μεγάλο μέρος είναι το οικονομικό και η αγωνία για το πώς θα ζήσουμε.
Η Ελλάδα το 2020 έγινε αρνητική πρωταθλήτρια στην Ευρώπη, με την χειρότερη ύφεση που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας πως πίσω από τα νούμερα της ύφεσης βρίσκονται «συμπολίτες μας που ζουν με αγωνία για το αν θα έχουν να βγάλουν το μήνα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που βλέπουν λουκέτο στα μαγαζιά τους».
«Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι πως τα έχουμε κάνει όλα καλά» είπε ο κ.Τσίπρας εξαπολύοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης.

Να επιδοτηθεί η εργασία

Αναφερόμενος στη στήριξη που απαιτείται έστω και τώρα για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ο κ.Τσίπρας επανέφερε την πρόταση για «επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της» και για «μετατροπή της επιστρεπτέας ενίσχυσης σε μη επιστρεπτέα», επιμένοντας ωστόσο εμφατικά στην «ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, πάνω από 8,5 δις. ευρώ, που δημιουργήθηκε την περίοδο του κορονοϊού».
Χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» μία τέτοια πρωτοβουλία για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, στα πρότυπα της ρύθμισης των 120 δόσεων για μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, «που προέβλεπε και 120 δόσεις αλλά και μερική διαγραφή του χρέους που έχει δημιουργηθεί».
«Η κυβέρνησηνα σταματήσει να κινείται στη σφαίρα της επικοινωνίας και να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την οικονομία» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεπαρκής η κυβέρνηση και για τους εμβολιασμούς

Πυρά όμως ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε και για την διαχείριση των εμβολιασμών από την κυβέρνηση.
«Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους.
Δεν είναι σε θέση ούτε να τον οργανώσει στοιχειωδώς, καθώς άνθρωποι 85 και 90 ετών αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις και να βρεθούν στα νοσοκομεία και να εμβολιαστούν» είπε ο κ.Τσίπρας.
Υπογράμμισε πως αν οι τοπικές μονάδες Υγείας και τα κέντρα Υγείας ήταν στελεχωμένα, θα μπορούσαν να αναλάβουν τον εμβολιασμό.
«Αυτό είναι δουλειά της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων.
Η κυβέρνηση είχε μιλήσει για 1018 εμβολιαστικά κέντρα και αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο 144» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις αρχικές δεσμεύσεις για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα.

Πυρά στο Μητσοτάκη

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε ότι από τον Απρίλη και μετά θα υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια.
Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, θα κριθεί από αυτό, αλλά θα κριθεί κυρίως και από την αξιοποίηση των εμβολίων, γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της επάρκειας.
Εγώ ζήτησα να υπάρχουν και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλιστεί αυτή η επάρκεια, αλλά μεγάλο ζήτημα είναι και ο ρυθμός του εμβολιασμού» τόνισε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «για να φθάσουμε τους στόχους που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε πρέπει αντί για 5.000 την ημέρα να γίνονται 25 χιλιάδες εμβολιασμοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης