Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατέθεσαν Πικραμμένος και Γεωργιάδης για την υπόθεση Novartis - Τι καταγγέλλουν

Κατέθεσαν Πικραμμένος και Γεωργιάδης για την υπόθεση Novartis - Τι καταγγέλλουν
Για «οργανωμένη δίωξη πολιτικών προσώπων και για τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών» έκαναν λόγο ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Για «οργανωμένη δίωξη πολιτικών προσώπων και για τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών» έκαναν λόγο ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, καταθέτοντας στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά το σκάνδαλο της Novartis και τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι δηλώσεις

Κατά την αποχώρηση του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Πικραμμένος δήλωσε:
«Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis σε ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο Ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας.
Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες.
Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της».

Όπως μετέδισε νωρίτερα το Bankingnews:

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση της Novartis μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου, στον Άρειο Πάγο καταθέτουν σήμερα (12/1/2021) o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ενώ εν συνεχεία αναμένεται η κατάθεση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ρόλος Πικραμμένου

Ο κ. Πικραμμένος εμπεριέχονταν στην λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που στάλθηκε στην Βουλή ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας της Novartis.
Όμως, στην συνέχεια η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ή ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονταν και το όνομα του κ. Γεωργιάδη καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε κατονομαστεί από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis ως δωρολήπτες χωρίς την ύπαρξη άλλων στοιχείων.
Προς ώρας για την υπόθεση έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις στον Άρειο Πάγο των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και του Ιωάννη Στουρνάρα.

Οι επόμενες καταθέσεις

Την προσεχή Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου ΠάγουΙωάννη Αγγελή, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να καταθέτει όσα γνωρίζει περί σκευωρίας προκειμένου να εμπλακούν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας πολιτικά πρόσωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης