Πολιτική

Ενώπιον του ανακριτή στον Άρειο Πάγο οι Γεωργιάδης - Πικραμμένος για την υπόθεση Novartis

Ενώπιον του ανακριτή στον Άρειο Πάγο οι Γεωργιάδης - Πικραμμένος για την υπόθεση Novartis
Την προσεχή Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση της Novartis μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου, στον Άρειο Πάγο καταθέτουν σήμερα (12/1/2021) o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ενώ εν συνεχεία αναμένεται η κατάθεση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ρόλος Πικραμμένου

Ο κ. Πικραμμένος εμπεριέχονταν στην λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που στάλθηκε στην Βουλή ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας της Novartis.
Όμως, στην συνέχεια η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ή ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονταν και το όνομα του κ. Γεωργιάδη καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε κατονομαστεί από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis ως δωρολήπτες χωρίς την ύπαρξη άλλων στοιχείων.
Προς ώρας για την υπόθεση έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις στον Άρειο Πάγο των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και του Ιωάννη Στουρνάρα.

Οι επόμενες καταθέσεις

Την προσεχή Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να καταθέτει όσα γνωρίζει περί σκευωρίας προκειμένου να εμπλακούν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας πολιτικά πρόσωπα.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης