Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η Τουρκία δέχθηκε το διάλογο γιατί δεν της βγήκε η επιθετική συμπεριφορά

Μπακογιάννη: Η Τουρκία δέχθηκε το διάλογο γιατί δεν της βγήκε η επιθετική συμπεριφορά
Εκουσίως ή ακουσίως η Τουρκία αποδέχεται το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου είπε η κα.Μπακογιάννη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι η Τουρκία δέχθηκε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου διότι δεν της βγήκε η επιθετική συμπεριφορά διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε ότι η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών δείχνει πως η Άγκυρα εκουσίως ή ακουσίως αποδέχεται το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.
«Το πλαίσιο αυτό προβλέπει ότι οι χώρες πρέπει να συνομιλούν και αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν, προσφεύγουν στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα προσέρχεται στο διάλογο αυτό με εξαιρετικά δυνατά επιχειρήματα, με αυτοπεποίθηση, με ισχυρότατες συμμαχίες και με καλή πίστη.
Σχετικά με τις επιδιώξεις της Άγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών και για τον εναέριο χώρο, η κα.Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν θα πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν καθώς, όπως είπε, είναι θέσεις που θέτει εδώ και 20 χρόνια, οι οποίες όμως δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διερευνητικών.

Πιθανές νέες προκλήσεις

Αναφερόμενη στους λόγους που οδήγησαν την Τουρκία στο διάλογο, η κα.Μπακογιάννη επικαλέστηκε πέρα από το ότι δεν της βγήκε της Άγκυρας η επιθετική συμπεριφορά, το ότι στις ΗΠΑ έχει εκλεγεί πρόεδρος ο Joe Biden καθώς και ότι η ΕΕ δεν αποδέχεται τις τουρκικές προκλήσεις.
Ωστόσο, η κα.Μπακογιάννη ανέφερε ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.
«Η εξωτερική πολιτική είναι μαραθώνιος.
Ας αρχίσουμε να δούμε πως θα πάει και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» είπε η κα.Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι δεν υποτιμά την Τουρκία, καθώς είναι μια μεγάλη και σημαντική χώρα για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης