Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες το 2021

Εκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες το 2021
Στην  αξιωματική αντπολίτευση εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες σε συνάρτηση πάντα με την εξέλιξη της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Η εκτίμηση ότι, το 2021 θα είναι έτος εκλογών κυριαρχεί στα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδραία είναι η πεποίθηση στην «Κουμουνδούρου», πώς μετά τον ανασχηματισμό - «μερεμέτι», όπως τον χαρακτηρίζουν στελέχη του κόμματος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει το επόμενο διάστημα στις κάλπες σε συνάρτηση πάντα με την εξέλιξη της πανδημίας.
Για τον λόγο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκε σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, γεγονός που αποτυπώνεται στον οδικό χάρτη, που έγινε δεκτός από το Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Εκλογική ετοιμότητα και οδικός χάρτης

Ο οδικός χάρτης βασίζεται στην προγραμματική και οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ και στην προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.
Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τη διοργάνωση ψηφιακής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Απρίλιο, με τη συμμετοχή μέχρι 2.000 μελών.
Νωρίτερα θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις των Οργανώσεων Μελών για συζήτηση του εκλογικού προγράμματος τον Μάρτιο ενώ τον Φεβρουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομαρχιακές συνδιασκέψεις.

Περιοδείες Τσίπρα

Τον τόνο θα δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο επισκέψεις σε πρωτεύουσες νομών για συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.
Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε ο χάρτης, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο, κατά την μαραθώνια συζήτηση που ακολούθησε, έγινε δεκτός από το σύνολο των μελών του οργάνου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε, φυσικά, η υγειονομική κρίση και η αλλοπρόσαλλη, όπως χαρακτηρίζεται, διαχείριση αλλά και η ολοκληρωτική αποτυχία σε όλα τα πεδία.

Έλλειψη εθνικού σχεδίου

Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αρνητική κατάσταση, που επικρατεί με το σχέδιο Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό, στον απόηχο και των προτάσεων που κατέθεσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, για την αγορά της πατέντας ή τη δυνατότητα διμερών συμφωνιών.
Υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως η έλλειψη εθνικού σχεδίου για τον εμβολιασμό, καθώς και ότι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί του προσωπικού πρώτης γραμμής ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλον χωρίς εξήγηση, ενώ η ποσότητα των εμβολίων που η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει είναι ανεπαρκής.

Νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση

Όσον αφορά την οικονομία, επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για τη νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας όπως αποδεικνύεται και από την έκθεση Πισσαρίδη.
Ενώ ασκείται κριτική στην κυβέρνηση πως δεν αξιοποίησε και εξακολουθεί να μην αξιοποιεί τις θετικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε την πανδημία, με αποτέλεσμα η κρίση σήμερα να έχει αυτονομηθεί και να έχει καταστεί ανεξέλεγκτη.

Εργαστήρι νέου αυταρχισμού

Στο ζήτημα της δημοκρατίας, επισημαίνεται πως η πανδημία αναδεικνύεται ως ένα πεδίο δοκιμής των αντοχών του κράτος δικαίου και αμφισβήτησης ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών.
Η ΝΔ αναφέρθηκε στην εισήγηση, υλοποιεί μια πολιτική που μετατρέπει την Ελλάδα σε εργαστήρι γέννησης ενός νέου αυταρχισμού.
Όχι μόνο μέσα από την παραδοσιακή επένδυσή της στην κρατική βία και καταστολή αλλά και μέσα από τον ολοκληρωτικό έλεγχο της ενημέρωσης και τη συνολική αδιαφάνεια στις κρατικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης