Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση - Ζητά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία στην Ελλάδα - Συνάντηση με Σακελλαροπούλου

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση - Ζητά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία στην Ελλάδα - Συνάντηση με Σακελλαροπούλου
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα
(upd) Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Τσίπρας επανέφερε στο τραπέζι το αίτημα για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ενώ κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε λόγο για ανεπάρκεια ενός ικανού σχεδίου για να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας.
«Έστω και τώρα η κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή της επιτροπής των επιστημόνων για κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας» επεσήμανε σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ενώ για ακόμα μία φορά κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει για ένα υπουργό Υγείας κοινά αποδεκτό από όλα τα κόμματα.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για πιθανό τρίτο σενάριο της πανδημίας, επιτάχυνση του εμβολιασμού αλλά και συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.
«Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ο εμβολιασμός, ούτε του χρόνου τέτοια εποχή δεν έχουμε πετύχει ανοσία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας «η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και η ΕΕ να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε χώρα μέλος να διαχειριστεί τις ανάγκες της».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες με εταιρείες ή χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 10 πρωί της 8ης Ιανουαρίου 2021, ώστε να παρουσιάσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας.
«Ήθελα να καταθέσω την ανησυχία μου για την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως για την αδυναμία, ανεπάρκεια ενός ικανού σχεδίου να περιοριστούν οι συνέπειές της.
Η χώρα μας έχει έναν τραγικό απολογισμό μέχρι τώρα, πάνω από 5.000 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.
Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι πως σχεδόν οι 4.500 νεκροί είναι από τον Νοέμβρη και μετά» τόνισε κατά το σύντομο διάλογο με την κ. Σακελλαροπούλου μπροστά στις κάμερες.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.
«Κι εσείς συμμερίζεστε την ανάγκη όλοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και την δημοκρατία και κυρίως οι αναγκαίοι περιορισμοί των ελευθεριών να μην γίνουν συνήθεια.
Η λογοδοσία πρέπει να είναι παρούσα παρά τους αναγκαίους περιορισμούς» τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πρόκληση για όλους μας πρωτίστως την κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες. Υπάρχει κόπωση ιδιαίτερα από τους περιορισμούς.
 Είναι θέμα ατομικής ευθύνης αλλά και των συλλογικών φορέων κάθε φορά να δίνουν το σωστό μήνυμα.
Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία παγκοσμίως, παρατηρούνται λάθη και παραλείψεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει ευθεία οδός στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ταραντίλης: Στις 15/1 στη Βουλή συζήτηση για την πανδημία σε επίπεδο αρχηγών

Τη θέση ότι την ερχόμενη Παρασκευή 15/1 θα γίνει στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης απαντώντας στην πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα να είναι καλύτερα ενημερωμένος ώστε οι τοποθετήσεις του να είναι ακριβείς» ανέφερε ο κ.Ταραντίλης, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώστε ανοιχτά το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του.
«Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μόλις σήμερα επανέλαβε με ξεκάθαρο τρόπο ότι «κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα».
Προτείνει μήπως να παραβιάσουμε την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία;
Αυτό είναι ξεκάθαρα εις βάρος της χώρας» αναφέρει ο κ.Ταραντίλης.
«Όσον αφορά στην πρόταση για την αγορά της πατέντας εμβολίων από την Ε.Ε. του υπενθυμίζουμε την θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Απριλίου με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο, για την ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας του εμβολίου ώστε να αποτελέσει δημόσιο αγαθό και να καταστεί δυνατή η οργάνωση της παραγωγής σε πολλές τοποθεσίες» υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να στηρίξει ο Τσίπρας την πλατφόρμα για δωρεάν τεστ

Σε σχέση με την πρόταση του κ.Τσίπρα για συνταγογράφηση των τεστ ο κ. Ταραντίλης είπε ότι «τον καλούμε να στηρίξει ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την πλατφόρμα για δωρεάν τεστ testing.gov.gr που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα».
«Θα ήταν όντως εξαιρετικά χρήσιμο ώστε πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν δωρεάν τεστ» είπε ο κ.Ταραντίλης, ο οποίος αναφορικά με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επισυνάπτουμε τους χθεσινούς χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) που αποτυπώνουν με ακρίβεια την καλύτερη θέση της χώρας μας από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης».
«Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί εθνικό στοίχημα.
Γι΄αυτό μέχρι σήμερα έχουν γίνει ειδικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο ώστε ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώστε ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες, το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του.
Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ειλικρίνεια και ρεαλιστικές προτάσεις.
Τις περιμένουμε» αναφέρει ο κ.Ταραντίλης.

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Δεν είναι θέμα συμβουλίου πολιτικών αρχηγών η πανδημία

Τη θέση ότι η πανδημία δεν είναι θέμα για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, αναφερόμενος στη σχετική πρόταση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν είναι θέμα συμβουλίου πολιτικών αρχηγών η πανδημία.
Ο φυσικός χώρος γι’ αυτή τη συζήτηση είναι η Βουλή και γι’ αυτό όσο μας αφορά καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά, προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα» είπε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης