Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικών

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικών
Αν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε σε εκ νέου απαγόρευση των δραστηριοτήτων είπε ο κ.Γεραπετρίτης
Τη θέση ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα παράταση του lockdown.
«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο.
Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεραπετρίτης.
Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων, και την απόκλιση - όπως ανέφερε - από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Είμαστε στην ίδια πλευρά με την εκκλησία

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.
«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος είπε «ότι είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση».
Όπως είπε, οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί.

Θέλαμε να ανοίξουν όλα τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ.Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.
Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης