Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων - Προληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου

Κεραμέως: Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων - Προληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου
Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν το γενικό πληθυσμό
Τα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων αρχής γενομένης στις 11 Ιανουαρίου από τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον Ant1, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.
Παράλληλα, θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Προληπτικά τεστ

Εξάλλου, η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00.
«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό.
Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.
Η Νίκη Κεραμέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης