Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το παρασκήνιο των αλλαγών στην κυβέρνηση – Ο Μητσοτάκης θέλει εκλογική ετοιμότητα με σχήμα παντός καιρού

Το παρασκήνιο των αλλαγών στην κυβέρνηση – Ο Μητσοτάκης θέλει εκλογική ετοιμότητα με σχήμα παντός καιρού
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει αλλαγές με γνώμονα την δημιουργία ενός σχήματος παντός καιρού και κυρίως ετοιμοπόλεμου για εκλογικό αιφνιδιασμό
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει αλλαγές με γνώμονα την δημιουργία ενός σχήματος παντός καιρού και κυρίως ετοιμοπόλεμου για εκλογικό αιφνιδιασμό.
Αυτό είναι το συμπέρασμα για το εύρος των αλλαγών και τα πρόσωπα του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε σήμερα 4 Ιανουαρίου 2021, επιβεβαίωνοντας πλήρως το bankingnews.gr.
Ειδικότερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι εκτός σχήματος και εκτός όλων των πλάνων του Πρωθυπουργού και του Μαξίμου αφού οι σχέσεις τους είναι τελειωμένες εδώ και πολύ καιρό.
Στην θέση του στο Υπουργείο Εσωτερικών ο αναβαθμισμένος Μάκης Βορίδης που γνωρίζει ως νομικός το θεσμικό κομμάτι του νέου χαρτοφυλακίου.
Ο Στέλιος Πέτσας, αναλαμβάνει επίσης έναν τομέα που θα τον βοηθήσει στην πορεία καθόδου του στις εκλογές.
Αλλαγή είχαμε και για τον Θόδωρο Καράογλου και στην θέση του μπαίνει ο επίσης, Θεσσαλονικιός Σταύρος Καλαφάτης.
Ο Θεόδωρος Λιβάνιος γίνεται στενός συνεργάτης του Γιώργου Γεραπετρίτη και εντάσσεται στον μηχανισμό συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Πλήρωσε το τίμημα των εκκρεμών συντάξεων ο Βρούτσης

Η ανάληψη το Υπουργείου Εργασίας από τον Κωστή Χατζηδάκη είναι υποβάθμιση για πολλούς ενώ όπως φαίνεται ο Γιάννης Βρούτσης πλήρωσε το τίμημα των εκκρεμών συντάξεων, παρόλο που έχει αφήσει σημαντικό έργο μιας και βρέθηκε στην θέση αυτή από το 2012.
Στο Υπουργείο Εργασίας αναβαθμίζεται και η Μαρία Συρεγγέλα, μέχρι πρότινος γραμματέας Ισότητας και αυτό θεωρείται μία κομματική επιλογή η οποία έπρεπε να γίνει για λόγους ισορροπίας.
Στο Υπουργείο Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως όπως είχαμε πει, παρέμεινε και πλέον πλαισιώνεται από νέα ομάδα υφυπουργών, τη Ζέττα Μακρή και τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο.
Οι σχέσεις της με την Σοφία Ζαχαράκη δεν ήταν καλές εδώ και μήνες και έτσι το δίδυμο έπρεπε να σπάσει.
Η κα. Ζαχαράκη πήγε στο Τουρισμού σε πολύ πιο βατό χαρτοφυλάκιο.

Έκπληξη η παραμονή του Χάρη Θεοχάρη

Αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς η παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμο. Εμείς είχαμε γράψει ότι παίζεται η παραμονή του.
Προφανώς ο Πρωθυπουργός θέλει να μην αλλάξει ένα πρόσωπο που πλέον γνωρίζει το χαρτοφυλάκιο, το οποίο κρίνεται σημαντικό καθώς η ελληνική οικονομία στηρίζεται πολύ στην αναπτυξιακή πορεία που θα δώσει ο τουρισμός μέσα στο 2021.
Μεγάλη αναβάθμιση έχουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Κωσταντίνο Σκρέκα ο οποίος εκπροσωπεί μία μεγάλη περιφέρεια, ενώ η επιλογή του Γιώργου Αμυρά αποτελεί ένα άνοιγμα στους κεντρώους της παράταξης.
Παράλληλα, έκπληξη παραμένει η παραμονή της Λίνας Μενδώνη αλλά και του Λ.Αυγενάκη στο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Άγνωστος στον πολύ κόσμο είναι ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης αλλά αποτελεί φίλο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πατέλη.
Όπως είχαμε γράψει υπάρχει αναβάθμιση του Γιώργου Στύλιου, του Κώστα Κατσαφάδου, του Γιάννη Οικονόμου και της Σοφίας Βούλτεψη σε θέσεις υφυπουργών.

Εκλογικός αιφνιδιασμός

Η προσθήκη τους υποδηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται πολύ έντονα τον εκλογικό αιφνιδιασμό και θέλει να έχει την μέγιστη δυνατή συσπείρωση στον κομματικό μηχανισμό.
Από εκεί και πέρα, τα υπουργεία που εμπλέκονται άμεσα με την διαχείριση της πανδημίας δεν άλλαξαν ηγεσίες και αυτό δείχνει οτι ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να ομολογήσει αστοχίες όπως π.χ με το Υγείας ή το Εξωτερικών καθώς αυτό θα το αξιοποιήσει πολιτικά στο έπακρον η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αμυνας, Υποδομών παρέμειναν χωρίς αλλαγές.
Στο δια ταύτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ένα κυβερνητικό σχήμα που διατηρεί τις ισορροπίες στη παράταξη, διατηρεί ανέπαφες τις «βαρωνίες» μέσα στο κόμμα και δείχνει έτοιμος να φορτσάρει στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους για να κλείσει τα σοβαρά θέματα της πανδημίας, του εμβολιασμού.
Ωστόσο, παραμένει χωρίς λύση το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας όπου εκεί θα πρέπει να κάνει πολιτική διαχείριση ή λύση των διαφορών του με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα μέσω εκλογών, τις οποίες κάποιοι προσδιορίζουν τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης