Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ για ανασχηματισμό: Δεν πρόκειται για επανεκκίνηση αλλά για επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου

ΚΚΕ για ανασχηματισμό: Δεν πρόκειται για επανεκκίνηση αλλά για επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου
Για το λαό δεν μπορεί να υπάρχει ούτε περίοδος χάριτος ούτε εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναφέρει το ΚΚΕ
Τη θέση πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν σηματοδοτεί την επανεκκίνηση αλλά την επιτάχυνση του αντιλαϊκού της έργου διατυπώνει το ΚΚΕ.
«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός σηματοδοτεί δύο πράγματα: αφενός την επιδίωξη για πιο αποτελεσματική προώθηση του αντιλαϊκού έργου, αφετέρου την «επικύρωση» των εγκληματικών ευθυνών στη διαχείριση κρίσιμων τομέων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές ήταν προϊόν συνειδητής πολιτικής επιλογής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε συγκεκριμένα υπουργεία, π.χ. Εργασίας, επιλέγονται γνωστοί «|άνθρωποι ειδικών αποστολών», προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συνεπώς, δεν πρόκειται για «επανεκκίνηση», αλλά για «επιτάχυνση» της πολιτικής που θυσιάζει συνεχώς τις λαϊκές ανάγκες, για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες και τις στοχεύσεις του κεφαλαίου.
Το συμπέρασμα αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο φανερό, όσους επικοινωνιακούς χειρισμούς κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση.
Για το λαό δεν μπορεί να υπάρχει ούτε περίοδος χάριτος, ούτε πολύ περισσότερο εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ.
Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση και πάλη, για να ηττηθεί η πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά του, ανεξαρτήτως κυβερνητικού σχήματος» αναφέρει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης