Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Από γενικός γραμματέας προήχθη σε υφυπουργός Πολιτισμού

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Από γενικός γραμματέας προήχθη σε υφυπουργός Πολιτισμού
Υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο Γιατρομανωλάκης προέρχεται από το Ποτάμι
Σε αναβάθμιση του Νικόλαου Γιατρομανωλάκη προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ανασχηματισμό.
Ειδικότερα, το τελευταίο 1,5 έτος, ο κ. Γιατρομανωλάκης ήταν γγ Σύγχρονου Πολιτισμού στο υπουργείο Πολιτισμού και πλέον είναι υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο.
Υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προερχόμενος από το Ποτάμι.
Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Harvard έλαβε υποτροφίες από το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το Πρόγραμμα Κόκκαλη και το Harvard Hellenic Foundation. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών στο Πάντειο έλαβε υποτροφία επίδοσης από το ΙΚΥ.
To 2013 επελέγη ως Marshall Memorial Fellow.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές το 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών.
Διετέλεσε υπεύθυνος των τομέων Ναυτιλίας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, καθώς και μέλος της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ εξελέγη μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος (2014-15).
Αποχώρησε από το κόμμα το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης