Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Κανένας ανασχηματισμός δεν πρόκειται να προστατεύσει τον Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Κανένας ανασχηματισμός δεν πρόκειται να προστατεύσει τον Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά
Ξεκάθαρη η ευθύνη της κυβέρνησης για την τραγωδία που βιώνουμε στο δεύτερο κύμα της επιδημίας είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Τη θέση ότι καμία αλλαγή στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να προστατεύσει τον Κ. Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά που έχει ήδη αρχίσει διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Ηλιόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση φέρει ξεκάθαρη ευθύνη για την τραγωδία που βιώνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όταν στη διάρκεια δύο μηνών lockdown έχουμε θρηνήσει 4.331 συμπολίτες μας».
«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που έπρεπε να έχει πάρει χθες, αλλά ας το κάνει έστω και τώρα για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές.
Το πρώτο είναι η διεξαγωγή μαζικών δωρεάν τεστ - μέσω συνταγογράφησης - για τους πολίτες ώστε να έχουμε επαρκή δεδομένα για να ιχνηλατήσουμε τη διασπορά του ιού.
Το δεύτερο είναι οι επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών.
Δε γίνεται αυτή τη στιγμή να μετακινούνται γιατροί και υγειονομικοί από νοσοκομεία της Αττικής σε νοσοκομεία της Μακεδονίας, αντί να κάνουμε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών στη Βόρεια Ελλάδα.
Το τρίτο και πολύ σημαντικό είναι η λήψη μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης.
Αρχές Σεπτέμβρη στη Βόρεια Ελλάδα υπήρξε χώρος εργασίας με 191 κρούσματα.
Όλο αυτό το διάστημα, αντί να εφαρμόσει ένα ειδικό σχέδιο για τους χώρους δουλειάς, η κυβέρνηση διέλυσε την επιθεώρηση εργασίας κι έτσι φτάσαμε στα σημερινά αποτελέσματα» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.
«Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα περιορισμού από μόνα τους δε δουλεύουν, εφόσον δεν συνδυάζονται από τα παραπάνω μέτρα που προστατεύουν ουσιαστικά τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.
Αναφερθείς στο άνοιγμα των σχολείων,  ο κ.Ηλιόπουλος άσκησε κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «έσπευσε να προαναγγείλει την επαναλειτουργία τους, χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων που είναι αρμόδια για να προτείνει κάτι τέτοιο».
«Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο είναι τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, να έχουν γίνει πρώτα τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς - και να γίνονται διαρκώς - αλλά και να υπάρξουν μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις.
Αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα την πληρώσουμε ακριβά» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης